Оставиха в ареста продавач на захарен памук прегазил рокер

Автор:
Четвъртък, 22 Август 2019 16:07
Оставиха в ареста продавач на захарен памук прегазил рокер

56-годишния Димитър Иванов, прегазил 37-годишния Ерол Мехмед от Асеновград край КЦМ, остава в ареста за постоянно. Това реши днес Пловдивският апелативен съд.

Това бе и решението на окръжните магистрати, с което миналата седмица спрямо него бе  взета постоянна мярка "задържане под стража".

Продавачът на захарен памук в Асеновград помоли съда да бъде пуснат на свобода под парична гаранция.

В нощта на 9 август, около 23 часа Димитър Иванов се прибирал с буса си,  натоварен с газови бутилки, машина за захарен памук и детски играчки, към дома си в Асеновград. 

Според адвокатите на Иванов мотористът е паднал, докато задминавал автомобил заедно с други рокери, завъртял се и преобърнал.

Защитата посочи, чe шофьорът на буса не е бягал от разследващите.

По данни на обвинението обаче той е напуснал местопроизшествието и се е прибрал вкъщи. На другия ден е ходил да зарежда в Пловдив със стока, която откарал към Виница и се върнал у дома.

Там обаче го чакала полиция и бил арестуван.

Според прокурор Виктор Янков Иванов не само че не съобщил за инцидента и се е укрил, но и управлявал буса си с турска шофьорска книжка, която била фалшива Самоличността му бързо била установена от полицията в Пловдив. Според прокуратурата има опасност продавачът на захарен памук да извърши друго престъпление и да се укрие и затова трябва да остане зад решетките.

Адвокатите на Димитър Иванов обаче настояха, че книжката му е истинска и е изкарана в Истанбул, докато бащата на четири деца и 10 внуци бил там на гурбет. Въпреки това по делото има данни, че пластиката е сравнявана от разследващите с тази на друг асеновградчанин, който имал турско свидетелство за самоуправление и се оказало, че двете са различни.

Според прокуратурата шофьорът е осъждан няколко пъти досега, въпреки че е реабилитиран. В миналото той имал присъди за кражби и нарушения по пътищата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм