Популярно испанско издание публикува статия за Пловдив

Автор:
Понеделник, 12 Август 2019 13:31
Популярно испанско издание публикува статия за Пловдив

Престижното испанско издание NuevaTribuna разказва за хилядолетната история на българската Европейска история на културата и за местата в и около Пловдив, които впечатляват гостите на града. 

Авторът на статията е Edmundo Fayanás, който през последните тринадесет години организира колективни пътувания с големи групи, които са изцяло с културна насока. За реализирането на тези пътувания той винаги подготвя обяснителни ръководства за всичко, което предстои да бъде видяно. Авторът избира дестинации, които са различни от всичко, което туристическите агенции масово предлагат.
„През 2019 година Пловдив е обявен за Европейска столица на културата. Това е град, в който разходката е приятна, тъй като градът е пълен с паметници, които ни напомнят за преминалите през него различни народи, римляни, византийци, отомани, оставили ни своята постоянна следа.“ Така започва статията, която представя богатата палитра от културни забележителности и възможности за прекарване на почивка в един от най-старите градове в света.
Изданието проследява историята на града под тепетата, като започва от най-древни времена и достига чак до наши дни. Като най-древния жив град в Европа, Пловдив има и много имена, сред които Пулпудева, Флавия, Филипополис и Тримонциум. Текстът описва подробно и останките от римската и антична култура, история и архитектура, насочва вниманието си към хълмовете, върху които е построен града. Детайлна и впечатляваща е информацията, която испанската медия предлага за най-популярните забележителности, сред които Античния театър, Римския стадион, Джумая джамия, Църквата „Света Богородица“, къща „Ламартин“, къща „Недкович“.
Специално внимание се обръща и на близкки до Пловдив дестинации - Бачковския манастир и Асенова крепост, където туристите могат да прекарат незабравим и пълен с емоции уикенд.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • ЗАЩО БЕЗ ГАЩИ, сеньор?

    Възмутително, да компрометират хубавия ни Град -Капана, де- с кофти просташки фотографии където ни показват без задължителните, емблематичните, КУЛТОВИТЕ и т.н. простряни ГАЩИ.
    Без СУТИЕНИ по може, да кажем, айде, можеме да караме и ТопЛесс, но защо ни показваш БЕЗ ГАЩИ, сеньор?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм