Хакерът Бойков: Не аз пробих системата на НАП

Автор:
Понеделник, 22 Юли 2019 10:02
Хакерът Бойков: Не аз пробих системата на НАП

Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви пред bTV тази сутрин пловдивчанинът Кристиян Бойков, обвинен за кибератаката срещу агенцията. След задържането разказа, че получил нещо като нервен срив.

„Има за какво да съм притеснен, защото цяла България се е обърнала срещу мен. Конкретно за случая не се притеснявам толкова”, каза той.

Бойков прекара 72 часа в ареста. Той разказа, че е имало „неудобни въпроси и леки заплахи” по време на задържането.

„Не мога да говоря в конкретика, но имаше заплахи. Всичко това е описано и когато му дойде времето, съдията ще ги прочете”, поясни той. Разследващите настоявали са да си признае всичко.

Кристиян Бойков разказа още, че когато от ГДБОП му сложили белезниците се притеснил изключително много. Акцията в офиса на фирмата, където работи, продължила около седем часа. Иззети са един служебен компютър и два лични.
Атаката била срещу фирмата, в която работи Кристиян

По думите на младежа ГДБОП стига до него след получен сигнал, но заяви, че няма право да казва повече информация. Според него атаката не е конкретно срещу него, а срещу фирмата, в която работи.

„Резултатите върху фирмата са точно такива. От една седмица сме като под обсада”, коментира работодателят му Георги Янков.

„Не бих се нарекъл вълшебник, както каза премиерът. Аз съм просто един 20-годишен ученик”, каза Кристиян Бойков.

Припомняме, че през 2017 г., още като ученик, той е проби защитата на сайта на МОН. Случаят тогава придоби и медийна публичност, като от ведомството дори го поканиха да участва в процедурите по опазване и съхранение на информацията.

„Опитах да предупредя МОН, че сайтът им не е защитен”, обясни Кристиян. „Все още не мога да осмисля това, което ми се случва. Страхувам се. Притесняват ме медиите, защото не съм искал по никакъв начин да ставам известен”, призна Кристиян, допълвайки, че неговата майка го подкрепя много. Работодателят му също заяви, че стои плътно зад него.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Бойков

    ДАНъчни ДАНни за ДАНи и пенсиите Кленджарови, собственици на десетки фирми от обръча фирми около ДАНи... Скоро чрез ДАНилийкс... И баба Цецка няма да бъде забравена, не оригиналната, я пловдивската.:):):)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм