Правят работна група за парка в Северен

Автор:
Четвъртък, 13 Юни 2019 14:49
Правят работна група за парка в Северен

По инициатива на областния управител Здравко Димитров беше свикана среща, на която да бъде намерено решение на проблема със застрояването на парка зад хотел „Санкт Петербург“.
На срещата присъстваха представителите на Инициативния комитет в защита на зелената площ Асен Костов, Петър Димов и Стойчо Андреев, адвокатите на „Парадайс гардън резидънс“ Георги Маринов и Иван Демерджиев, заместник областният управител Димитър Керин, арх. Маринов и главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов, кметът Иван Тотев и юрист на Община Пловдив, директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Илков.
Представителите на собственика заявиха, че той няма намерение да продава имота, защото има инвестиционни намерения, а само са представили пазарната му оценка, която е около 14 млн. лв. Кметът Иван Тотев заяви, че покупката на имота не стои на дневен ред.
След като бяха разгледани различни варианти, бе взето решение в понеделник да бъде сформирана работна група, в която да вземат участие юристите на Инициативния комитет, на собственика на имота и на общината, която да търси правно-техническата формула за разрешаване на казуса. Целта на работната група ще бъде да се намери начин да се удовлетворят исканията и на двете страни – да бъде запазен както обществения статут на парка, така и да се защити инвестиционния интерес на собственика. Работната група ще се събере в понеделник в Община Пловдив, а решението ще бъде огласено своевременно.
Представителите на собственика на имота обещаха да дадат писмено разрешение за достъп на общинските служби, за бъдат обеззаразени и окосени тревните площи в целия парк.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм