Възстановиха чешми в пловдивски градини и паркове

Автор:
Понеделник, 30 Юли 2018 16:03
Възстановиха чешми в пловдивски градини и паркове

Възстановиха чешми в пловдивски градини и паркове

От питейната фонтанка на площад „Седмия хълм“ в градинката до Римския стадион отново бликна вода след като екип на ОП „Градини и паркове“ за пореден път извърши основен ремонт на съоръжението, което за последния месец два бъди стана жертва на вандалски прояви.
Чешмичката беше демонтирана, за да се подмени счупената водопроводна тръба, а днес по обед завърши наново монтажът. За пореден път са възстановени и три от фонтанките с питейна вода в Цар Симеоновата градина – „Хорцето“, чешмата с кобилицата до входа откъм площад „Централен“ и намиращата се до Пеещите фонтани. Наскоро основен ремонт претърпяха съоръженията на голямата детска площадка в градината, както и в „Малкият парк“ на ул. „Георги Кондолов“. Предстои да бъде поправена чешмичката на площад „Антон Чехов“.
Във връзка със зачестилите прояви на вандализъм спрямо питейните фонтанки от общинското предприятие са изпратени официални сигнали до съответните районни полицейски управления, съобщи директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм