Виж и съхрани Старинен Пловдив

Автор:
Вторник, 11 Април 2017 23:12
Виж и съхрани Старинен Пловдив

На 18 април отбелязваме Международния ден за опазване на паметниците на културата. Общински институт „Старинен Пловдив" стартира една нова дългосрочна инициатива: „ВИЖ И СЪХРАНИ СТАРИНЕН ПЛОВДИВ".
От 16.30 часа в Балабанова къща ще се състои първата сесия от поредицата срещи, на която ще почерпим информация от специалисти, работили в последните години на територията на Старинен Пловдив.
Археолозите ще представят резултатите от работата си, а архитектите ще представят своите виждания, свързани с опазването на недвижимото културно наследство. Участниците в сесията ще имат възможност да споделят своите виждания, да общуват и установят контакти с работещи в сферата на опазването на културното наследство. Това е едно предизвикателство за приобщаването на нови участници и съмишленици в опазването на културно-историческото наследство на Стария град – Пловдив.
Предстои и сесия № 2 на тема: „През очите на архитектите".
От 18:00 часа в Балабанова къща любителите на класическата музика ще могат да се насладят на клавирен концерт с участието на младия пловдивски пианист Васил Начев, който е възпитаник на Кралския Колеж за Музика в Лондон и Консерваторията „Гилдхол" за Музика и Драма. В своя рецитал той ще представи произведения от творчеството на Бах, Лист, Хайдн, Шопен, Метнер.
Вход свободен!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм