Пловдив с най-дългата Главна улица в Европа

Автор:
Петък, 29 Август 2014 12:22
Пловдив с най-дългата Главна улица в Европа

След като днес приключи последният етап от реконструкцията на Главната улица и Пловдив се сдоби с най-дългата пешеходна улица в Европа - цели 1750 метра от Партийния дом до моста на Новотела, градът ще продължава да увеличава пешеходните си зони.

Догодина изцяло пешеходна става ул. Христо Дюкмеджиев, която излиза на Цар Борис III Обединител. Друга улица в Капана - Златарска, също става пешеходна зона, както и всички пресечки на Железарска, обяви кметът Иван Тотев.

Има виждания и за превръщането на ул. Иван Вазов /бившата Станционна/ в пешеходна зона, но решение за това на този етап няма.

Трафикът там няма къде да се поеме и на този етап не съм склонен да инициирам дискусия за Иван Вазов, тъй като няма поне засега алтернативи за овтомобилния поток, каза още градоначалникът.

Той бе посрещнат с пита при откриването на изцяло реновирания парк до аптека Марица в долния край на пловдивската Главна, с което тя би рекорда на Копенхаген за най-дълга пешеходна улица в Европа.

Размерът на датчаните е 1500 метра, докато Пловдив вече има Главна улица от цели 1750 метра.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (25)

Покажи предишните коментари
 • Петьо

  А къде е Райна?

 • до кореняк

  Ти си кореняк ама от Забърдо. Този тоте се оля от заеми за сметка на гражданите и полза за джоба му

 • ами

  Как няма да се намери някой да види какво е изкярил тотев от всичките си начинания. Върхът е колелото на Водната палата. При него всичко е келепир. Така че си задръжте възторжените оди. Човек без морал и съвест.

 • читател

  отговори на: ами

  ами - ами много си прост... Излез на улицата сред уличниците и там ще ти обяснят, какво е направил инж. Тотев... Дори морондемократите в пристъп на лудост смъртта му искат - бягай при тях откачена кратуно без да "ами"каш - бъди истински морондемократ...
  http://www.plovdiv-online.com/media/k2/galleries/45325/IMG_0019.JPG

 • Нафарфорий

  отговори на: читател

  Да та е.. в читатела измислен престани да качваш тази снимка на майка ти

 • читател

  отговори на: Нафарфорий

  Жоро и Нафарфорий идиотчета малолумни - като матросовци се хвърляте да защитавате уличниците от февруари 2013, явно сте били там - прости, малоумни морондемократи... И там ще си останете, след като ГЕРБ спечели изборите, на улицата сред подобните ви малоумници. Добре, че поне инж. Тотев ремонтира и продължава да ремонтира за вас улиците уличници малоумни...

 • Недев

  отговори на: читател

  Много си прост читател, следя ежедневната ти платена работа в сайтовете и смятам, че тази жена найстина ти е роднина, като се има предвид колко внимание и отделяш!

 • Жоро

  Това е сестра му на читателя!

 • читател

  Г-н галфон Недев! Как в лудата ти кратуна се яви мисълта, че работата ми е платена и в кои сайтове точно, на лудата ти кратуна и се привиждат постовете ми.
  Очевидно си малоумник като предишните морони, с които на 100% си обикалял улиците през февруари, следващ именно Жана Дарк на протеста и Дядя Ваня... Там някъде около тях си мороне Недев...
  http://www.plovdiv-online.com/media/k2/galleries/45325/IMG_0026.JPG

 • grajdanin

  Цялата "Иван Вазов" не може да стане пешеходна. В участъка от Народната библиотека до пл. Централен са Административният съд, три банки, две училища, здравно и детски заведения... Незаконно е да се лишат от достъп до тези публични институции хората с двигателни затруднения, по-възрастните, болните, бременните и майките с деца. Представете си как минават цялата улица само пешком полицаи, затворници, хора с дела, папки, документи и пари, ученици с тежки музикални инструменти, майки с малки деца, санитари с носилки и инвалидни колички! И без това двете инвалидни места за паркиране пред Административния съд тихомълком изчезнаха!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм