Дими Аргус се завърна за постоянно в България

Автор:
Неделя, 17 Ноември 2013 08:23
Дими Аргус се завърна за постоянно в България

След 24-годишна емиграция, бившият вокал на легендарната и култова българска рок банда "Епизод" - Димитър Аргиров, се завърна за постоянно в България и отново ще радва тук многобройните си фенове.

45-годишният българин с пловдивски корени, който е син на легендарния народен певец Илия Аргиров, реши окончателно да се прибере у нас и да възобнови своята творческа кариера.

Митко, който e популярен с артистичния си псевдоним Дими Аргус /Dimmi Argus/, вече обмисля нов проект, но предпочита засега да не го афишира, докато не тръгнат нещата.

„Да, прибрах се тези дни, засега ще се установя със семейството си в София, но до Пловдив ще отскачам много често. Имам много бъдещи творчески планове, но нека не шумим засега за тях. Сами разбирате, че няма да стоя така и да си почивам. Сърбят ме ръцете за работа и ще се отдам отново на моето призвание – музиката. Аз и затова предпочетох да се върна в България, вместо да си остана на спокойствие в Италия. Освен това носталгията в чужбина направо те стопява. Много ми липстваха близките, приятелите, колегите, купоните... А и нали не всичко е пари на този свят? Аз имам да изпълнявам мисия, която трябва да следвам", коментира загадъчно Димитър Аргиров.

Както е известно през 1990 г. Митко емигрира в Холандия, а после и в Италия, но носталгията го връщаше всеки месец в родината. Преди година и нещо той издаде първия си фолклорен албум "Песните на баща ми".

По същото време паралесно с него, универсалният музикант записа и хеви-метъл албума "Black & White" с групата си Dimmi Argus.

Дими доскоро работеше в голяма инвестиционна кампания в Милано и получаваше доста добра за Италия заплата.

Паралелно със служебните си ангажименти, работеше неуморно, докато преди две месеца издаде новия си албум със своята италианската група.

Албумът на талантливият музикант е озаглавен "Bad Dream" и според специалистите е много успешен.

В него успешно са преплетени хитови рок-парчета с фолклорни аранжименти от песни на легендарния си баща.

Албумът на Дими е в стил хард рок - мелодичен метъл и съдържа 11 песни, сред които кавър на легендарната "Black Sabbath" и народната песен "Горо ле горо зелена" в хеви-метъл вариант, както и две песни от периода на Митко в група Епизод", които обаче са с нов аранжимент и текст на английски.

От официалния сайт на Dimmi Argus www.dimmiargus.net могат да се правят поръчки за закупуване на неговите албуми, да се прослушат част от песните, както и да се направи заявка за безплатен линк за даунлоуд на електронатa версия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм