Осветяват художествено Джумая джамия

Автор:
Вторник, 26 Юни 2012 14:25
Осветяват художествено Джумая джамия

Три фирми са подали документи за конкурса за реконструкция на осветлението в центъра на Пловдив, каза кметът Иван Тотев.

Очаква се днес да стане ясно кой от кандидатите печели поръчката, която е на стойност 288 000 лева.

В рамките й ще бъдат осветени Главната, малката Главна и изобщо централна градска част.

Освен осветителни тела, ще бъде поставено и художествено осветление на Джумая джамия, на сградата на бъдещото Министерство на туризма на ул. Железарска 1 и на няколко частни къщи на площад Стефан Стамболов.

Едно от изискванията на общината е осветителните тела да са произведени в страна от Европейския съюз.

Лампите и стълбовете по Главната ще бъдат по-големи и масивни, защото на тях ще бъдат закачени саксии, които тежат по 80 кг с пръстта.

От Стефан Стамболов са поставили условие да се избере точния модел след демонстрация на различни мостри стълбове и осветителни тела.

До края на седмицата общината подписва договора с фирмата-победител и от понеделник почва работа, обяви Тотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • филибето

  А дано,покрай осветлението,да запушат устата на ходжата,че като завие в центъра на Пловдив,бяс ме хваща...

 • г-жа Бандерова

  Започва се!Най накрая ще бъде реализиран проектът на г-жа Райна Петрова-кмет на район "Централен" за художествено осветление на Старинен Пловдив,начиная от "Джумая" джамия.Резонно,предвид креативния характер на отношенията на г-жа Петрова с турския консул!

 • до бандерката

  Г-жо Бандерова, искам да Ви кажа, че до един момент бяхте интересна и забавна с хвалебствията към Райнето, но вече специално на мен ми дотягате...под всяка статия едно и също...ако това е един човек-Бандерова, моля Ви...спрете...просто сте смешна вече...ако Ви плащат на коментар, ще Ви платя х2 да спрете и да си гледате внуците...

 • филибето

  До"До бандерката":Не се хаби,майна!Стигнах до извода,че това е един интелигентен човек,който прекрасно се гъбарка с кметицата на Централен!Иначе,наистина има такова"историческо лице"-ича една г-жа Бандерова,която през ден стресира цялата администрация на кметството с безкрайните си жалби и сигнали...

 • Мила

  Филибе, в този град уникалното е, че живеят от хилядолетия различни етноси. ти за това ли избра турското име на града за псевдоним?

 • Правописец Храбър

  Щото е етнически толерантен"Филибето",затова!Иначе,сериозно,нищо лошо не виждам,кореняците-пловдивчани,си викаме"филибелии".За приходящите,не знам...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм