В резервата: 50 лв. да паркираш в двора си

Автор:
Понеделник, 28 Май 2012 13:18
В резервата: 50 лв. да паркираш в двора си

50 лева е годишната такса за кола на жител в Стария град, според пропусквателния режим, който влиза в сила от 1-ви юни.

Допълнение в наредбата регламентира на всеки в Старинен Пловдив, който има гараж или двор, да плаща по 50 лева такса за толкова превозни средства, колкото може да събере на съответната площ.

Специална комисия ще минава и ще проверява дали подадената в общината информация за площта, с която всеки жител разполага, отговаря на истината.

По 15 безплатни пропуска са дадени на преподавателите в АМТИ и ПУ Паисий Хилендарски, за да паркират в Стария град.

Те ще ползват паркинга пред АМТИ до Античния театър.

Няколко безплатни пропуска ще бъдат издадени на учителите от Арменското училище.

Освен това от източната страна на бул. Цар Борис Трети Обединител, точно под Арменското училище ще бъде направен безплатен паркинг за 15-20 коли за нуждите на училището.

След бариерата по ул. Съборна вляво има 30 паркоместа, определени за паркиране на живеещи в резервата.

До 8, 30 часа родителите, чиито деца посещават детска градина Щурче могат да си закарат децата безплатно.

От 16 до 19 часа пък, когато си вземат децата, ще ползват без такса паркинга в Стария град на ул. Съборна до бариерата, обяви Държиков.

Удостоверение от директора на детската градина ще доказва, че родителите водят децата си в нея.

Таксиметровите коли ще се допускат безплатно до всяка точка в Стария град, за да изпълняват заявките си.

Зареждането на заведения, столове и магазини ще става от 21 до 8, 30 часа сутринта с безплатен пропуск, издаден от ОП Организация и контрол на транспорта в общината.

За ремонти и аварии се дава също безплатен пропуск от общината за определени дни и часове.

Пожарни, линейки, полицейски коли и мотоциклети безплатно и безпрепятствено влизат в Стария град.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • личността зад Хан Крум

  Чета и не вярвам, че такава простотия може да бъде измъдрена от екипа на Тотев. Ако идеята е негова, и пръст има асеновградското дуо "Червените принцеси" Сукарева - Гешева, то живущите в Стария град си заслужават вота!
  Пълно ограничение на Закона за собствеността. С наредба не става. Пада в Съда.
  А падне ли, няколко станимашки зелки трябва да бъдат отрязани!
  Пътят към Ада е постлан с добри намерения в Тотева кавър версия, само, че пътят е към Стария Пловдив!
  Апелирам към г-жа Бандерова, да използва влиянието си и призове кмета на район Централен Райна Петрова да се разграничи от тази кметска мУдрост .
  Призовавам прясно дипломирания магистър по "Публична администрация" Здравко Димитров - Зико да си припомни лекциите на проф. Венцислав Стоянов, па да вземе да наложи вето на тази кметска ............
  Ей, даже турците през робството не са имали такова данъчно въобръжение!
  Ваш Хан Крум

 • пловдивчанин

  А Тотев ще плаща по 50 лева за да си паркира джипа пред новата си къща на "Богомил" № 8?

 • г-жа Бандерова

  Г-жа Райна Петрова-кмет на район "Централен" е фокусирала управленския си интелект върху животрептущите проблеми на резервата-художествено осветление,античен бекграунд,естетически концептуализъм.Не я вкарвайте в нискобюджетни сценарии и постановки,моля!

 • личността зад Хан Крум

  Ако Славчо Атанасов беше въвел единствената в БГ местна такса „паркиран в двора автомобил” да проявим разбиране, отдавайки го на езотеричността му. Бих приел, че Славчо е бил посетен в съня си от Ванче Михайлов, чиито завети, трансформирани през кривото огледало на славчовата душевност избиват в абсурден патриотарски ентусиазъм наяве. В този ред на мисли, една такава простотия при Славчо би могла да се приеме даже снизходително.
  Но какво кара Иван Тотев към такава абсурдност? Може ли в един анимус да съжителстват грандиозността, олицетворена от идеята за подземен античен музей и дребнавостта, принизена до подобни унизителни таксички?
  Нездраво внушение от двете червени шапчици Сукарева-Гешева ли да търсим?
  Или да съзрем Бойкоборисовата простоватост, в която и Иван Тотев като много други, лишени от природна интелигентност гербери, търси панацея за да управлява масите?
  Каквато и да е причината, подобна глупост е характерна за същата инфантилност, която търпяхме 4 години у Славчо. Хилядолетен Пловдив ще изтърпи и Тотевите превъплащения.
  Но защо да го правим???

  Ваш Хан Крум

 • --

  навсякьде по света всеки гражданин плаща на общината - наи-накрая в Пловдив се прави нещо, досега се плащаше на общинарите - за маси на открито, за паркииране, за пазари и други - затова реват и карат проститутката от Комина - Дани К, фотошопката да сьбира подписка - да си плащат, ограбиха Пловдив

 • Пловдив-древен и вечен

  Няма граници простотията!То не беше пластмаси по Античният театър, то не бяха климатиците на хората по главната. Стига вече безумия ! Време е да се работи в посоката за показване на културно-историческото ни наследство. В тази посока работете , а не да събирате последните стотинки на хората по време на криза. За хубавите неща адмирации, ама за тези простотии не !

 • гербер

  Абе, хан Круме, абе Христо Марков! Като ти плащахме навремето плюеше Славчо и компания и хвалеше Тотев! Сега кат ти врътнахме кранчето плюеш Тотев! Сега Славчо ли ти плаща? Колко си жалък, мизерник такъв!

 • жител

  Таксата е 80лева , а не 50!!!
  Цялата ни държава е ПОСМЕШИЩЕ!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм