Културен център Стари занаяти се открива

Автор:
Сряда, 23 Май 2012 14:37
Културен център Стари занаяти се открива

На чаша вино творци и ценители на изкуството ще направят прощъпалник на ново културно средище в Пловдив.

Културен център Стари занаяти се открива на 29 май, вторник, от 18.30 часа, на ул. Стръмна 2 в Старинен Пловдив, със сборна изложба на 16 пловдивски майстори.
В освежените одаи на възрожденската къща и в зеления й двор ще бъдат експонирани графики на Крикор Касапян, Магърдич и Румен Нечев; живописни платна на Васил Стоев, Вихра Григорова, Калина Атанасова, Милена Мишева и Стефан Лютов; керамика на Ана Гребинарова, Онастасия Кметова, Владимир Дамянов и Димитър Къркеланов; икони на Даниела Кочиян и Кирил Иванов.
Ще има и скулптури на Лина Маджарова и Николай Савов.
След тази първа проява предстои пълно реставриране и консервиране на къщата, пояснява новият стопанин на центъра арт мениджърът Веселина-Алекзандър Дукова.
Проектът й за бъдещата дейност предвижда както срещи на различни видове изкуство и творци, на ценители и меценати, така и творчески работилници. Първото ателие от типа уъркшоп ще е за демонстративно рисуване върху стъкло, уточнява Алекс Дукова, специалист в тази област и преподавател по рисуване в Милано, където живее от 7 години.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • браво

  Идеята на Славчо Атанасов проработи. В последните два месеца от мандата му се проведе конкурсът за къщата и тази жена я спечели. Явно се оказа читава!

 • Не съм от тук !

  Браво, най -после резултат. Идеята беше на един зам. кмет, който всички дъвкаха, но започна решаването на наболели проблеми и така се размирисаха нещата от старото блато - http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0VX-_elGVKYJ:www.novglas.com/bg/news/read/7130+&cd=7&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-a
  Дано и при сегашното управление видим деен зам. кмет в този ресор ( поне като предишният, ако може и повече). Сега вече не би трябвало да ги има спънките, които срещаше г-жа Гогова от държава и министри, които вече ги няма - власта е на Герб. Дано Пловдив се развива, независимо от кого се управлява.

 • арт-мениджър

  Към днескашна дата или повече от 2 години, положението в къщата и двора са пълна трагедия! Отгоре на всичко госпожата Веселина-Алекзандър Дукова, майка й и сина й, използват помещенията само за живеене, всеки в отделна стая направо на пода, за да може да се измъкнат от неловко положение, ако минат служители от общината. Например майка й се подвизава в стаята, където преди се използваше за тъкачество. Сина й, в работилницата за дърворезба. А тя спи в работилницата на Петко ФОГАТА, където се реставрираха и ремонтираха музикални инструменти. Живеят в пълна мизерия и вече близо 3-4 месеца нямат ток! Сега „арт-мениджърката“ разправя на хората които не я познават, че го е превърнала в Ателие „Стари занаяти„

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм