Какъв искате да е Вашият кмет?

Автор:
Вторник, 19 Юли 2011 21:01

Тинка Джамулова 

Всяка Личност, решила да издигне своята кандидатура за кмет, трябва да знае, че този пост е свързан с много работа, трудности и отговорности.

И веднага си задаваме въпроса „Какъв искаме да е нашият кмет? Какви качества трябва да притежава?”

На първо място – кметът е лицето на града. Това означава, че трябва да бъде достоен, както за мястото, което е заел, така и за обществото, в което живее и работи.

Необходимо е да върши съвестно работата си, да бъде за пример на съгражданите си и не на последно място да бъде себе си.

Не траябва да дава обещания, които са неизпълними и невъзможни, защото те ще си останат „голи” обещания и в случая гражданите ще бъдат излъгани.

 Кметът трябва да знае, че избирайки го, гражданите са му гласували доверие и вярват в него.

       Желателно е кметът да бъде разумен, мъдър и винаги да се стреми да взема правилните решения, тъй като те ще се отразят положително и за града, и за живеещите в него граждани.

       За да постигне успех трябва да притежава силен дух, да бъде борбен при осъществяването на целите си, тъй като напрегнатото и динамично ежедневие, в което живеем, изисква наличието на тези качества.

       Кметът ни трябва да притежава добри нрави, защото именно те раждат човешките добродетели – искреност, трудолюбие, отговорност, саможертва, отзивчивост, толерантност, благородност, доброта, уважение, вярност, благоразумие и т.н. Връщайки се назад в нашата многовековна и славна история ще видим, че борците ни за свобода – Ботев, Левски, Раковски, Бенковски и много други – благодарение на добрите си нрави са станали велики личности, доказали националното ни достойнство и безсмъртието със своите дела за човечеството. Добрите нрави са висша добродетел, даряват човек със силен дух и хуманни мисли и действия.

       Едно от изключително важните неща е човекът на този пост да вярва в себе си и така ще реализира идеите си. Тук ще посоча една сентенция: „Вярата в себе си е първото необходимо условие за всяко велико начинание”. Колкото по-големи са знанията, вярата и амбицията му, толкова по-голяма ще бъде неговата отговорност към предприетите начинания.

       Нашият кмет трябва да бъде интелигентен, контактна и духовна Личност, да отстоява своите принципи, защото винаги има смисъл да се заеме позиция.

       Естествено е кметът да вярва и на съгражданите си, така ще живеем и ще работим в хармония.

       Тук идва и въпросът „Какво искаме да се промени в нашата община”

       Разбира се, че промените, които искаме са насочени към светлото ни бъдеще. Всички ние живеем в името на промяната към добро и трябва да се борим за тази промяна.

       Преди години в нашия град кипеше усилена работа в големите ни предприятия. За жалост сега това не е така.

       На първо място – дано в близко бъдеще се осъществи най-голямата и желана цел за гражданите ни – да се радваме на по-добър живот и да се намали безработицата.

       На второ място трябва да се обърне внимание на хората в затруднено положение.

       На трето място – подобрение на условията в детските градини и училищата.

       На четвърто място – да се поддържа градът ни чист, което е задължение не само на работещите в тази сфера, но и да бъде дълг на всеки гражданин.

       На пето място – да се направи всичко възможно да се запази болницата ни в града, тъй като обслужва нуждите на голяма част от населението ни, както и от околните селища.

       Има още много въпроси, които бих искала да засегна, но тъй като темата е обширна, не може да бъде изчерпана.

*  *  *

       В заключение бих искала да кажа, че се надявам, този който бъде избран за кмет ще изпълнява задълженията си с отговорност и резултатност. Аз вярвам в човека и неговата хуманност, в силата и способностите му да се бори за по-доброто бъдеще, в устремеността му към прогреса. Надявам се в нашата община да се направят реални реформи в обществено-политическия живот, както и в областта на културата и изкуството.

*  *  *

       На бъдещия кмет пожелавам много успехи в работата и всичките му усилия да бъдат насочени в името на гражданите от общината.

 

 

Изготвил: педагог Тинка Джамулова

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм