Оживява централната трибуна на Римския стадион

Автор:
Оживява централната трибуна на Римския стадион

Община Пловдив осигурява достъп на туристи до централната трибуна на Римския стадион

Община Пловдив води преговори със собствениците на голям магазин на улица „Княз Александър I Батенберг“ да осигури достъп на граждани и гости на града до още една архитектурна забележителност. Става въпрос за централната трибуна на Римския стадион, която се намира под магазина и е запазена при неговата реконструкция преди години.

Кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по култура Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се срещнаха с представители на собствениците от „СС Пропърти“ ООД, за да обсъдят условията, при които археологията отново ще бъде изложена.

Идеята на заместник-кмета Панов е обектът да бъде включен в пакета за туристически обиколки, който Община Пловдив предлага, а стопанисването му да се поеме от ОИ „Старинен Пловдив“.

На трибуните ще се четат имената на знатните фамилии на древен Филипопол, които са имали свои запазени места. Разкритите акведукти, помещенията за животните, които са били пускани на арената, както и още съхранени артефакти, несъмнено ще са привлекателни за любителите на историята и мястото ще се превърне в една от атракциите в града, коментира Пламен Панов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм