В очакване на Второто пришествие

Автор:
Четвъртък, 12 Октомври 2017 17:08
В очакване на Второто пришествие

И к'ва стана тя! - посреща ме днес следобед - в циганското лято, човекът от гаража и ми взема ключовете, че да паркира колата ми на заден да не се трудя.

Сваля прозореца и продължава:

- Тоя Тодоров никой не може да уволни, ама него го уволниха. Я ми кажи #кой го уволни според теб!

Човекът от гаража ми прави знак с вдигнат показалец и среден пръст на дясната ръка и кръстосва логото с напреки изпружени показалец и среден на лявата. Диезът - с думи прости, тая марка на протеста.

- Ей туй е у нас цялата работа! - обяснява ми, докато ми подава ключовете от вече паркираната ми кола. /Може би е излишно, но да напомня, че паркирането бе на заден ход./

Викам: - Абе не се коси, един депутат по-малко - друг ще го смени и толкоз.

- А! - вика. - То затова двама-трима говорят и всичко останало си кюти в парламента, щото не знае #кой ще го уволни! А нали уж народът ги избира и той ги освобождава, а? - И вдига дясната си вежда високо над лявата.

- АААА - казвам. - Ако народът ги избира - да си влизат сами, а не на суджука на партийните листи. Тогава може и да ги уволнява народът, ама как поробеният да уволнява устабашиите?

- Е видя ли ся! - потрива доволно ръце човекът от гаража и пали цигара. - Искаш ли?

- Отказах ги - викам.

- Кога бе?

- Преди 15 минути - казвам. - Като чух, че Тодоров става съветник на ГЕРБ.

Тук отпервам поглед към Националния дворец на културата в очакване на Второто пришествие на Людмила Живкова и поредното честване на 1300-тата от основаването на българската държава.

- Аха - вика ми човекът от гаража и ме потупва по рамото. - Скоро пак ще пропушиш. Нали видя кои протестираха срещу Тодоров - на Прокопи журналята и теле-радио баджанаците от честването на 1300-тата годишнина. Всичко е суджук-марка, от мен да знаеш.

Изнизвам се с найлоновата торбичка от супермаркета, в която - изключително неудобно - виси едно суджуче, за мезе, да не си помислите друго.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Сузанита

    Освен, че не можете да пишете, явно не умеете и да паркирате! Използвате дразнещи анахронизми.

  • читател

    А. Тодоров сега ще си покаже цялата сила /по телевизията, която го наеме за коментатор/... Да му мислят червените и ултрасините политически отрепки, ДАкащите българи, както и доларовите грантаджии...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм