С бързи темпове се строи най-голямата детска площадка

Автор:
С бързи темпове се строи най-голямата детска площадка

Изграждането на новата детска площадка в Тракия, на кръстовището на ул. „Цветан Лазаров и бул. „Санкт Петербург“ върви с пълни обороти. Днес на място кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на района Костадин Димитров провериха строително-ремонтните дейности. Вече са сложени част от съоръженията за игра за деца до 3-годишна възраст. Предстои да бъдат поставени такива и за по-големите - до 12 години.

„Това ще бъде най-голямата детска площадка в града. Все още не е готова, но родители вече водят децата си да играят, което е показателно, че хората искат да има къде да се забавляват и да прекарат своето свободно време“, сподели кметът Иван Тотев, докато разглеждаше съоръженията.

Децата ще играят на къщичка на два етажа, на въжена пирамида с височина 6 метра, на три различни вида люлки, на четириместна клатушка, на пясъчник. Голямата изненада ще бъде детско съоръжение в Пловдив от типа въжена линия – въжен тролей.

„Общо площта ще е 1260 квадратни метра само за отдих и игри, от тях 600 метра ще е противоударната настилка. Ще монтираме 11 съоръжения за игра и най-малко 25 пейки“, обясни Костадин Димитров.

Предстои да бъде поставено 24-часово видеонаблюдение. Зоната в парк Лаута става все по-привлекателна и посещаема. Едно от любимите места за децата са къщичката на Баба Яга, голямата въжена пирамида и детската площадка в началото на парка. Оформени са и различни кътове за фитнес на открито, спорт.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Не че нещо ама...

    Какво е нивото на ФПЧ, газове и т. н. на оживено кръстовище в час пик!?! Така ли се грижим да децата на Пловдив. Мястото на таз детска площадка тотално не е там!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм