Връчиха третите Годишни награди за туризъм

Автор:
Четвъртък, 06 Юни 2019 13:05
Връчиха третите Годишни награди за туризъм

Връчиха третите Годишни награди за туризъм 

На тържествена церемония миналата вечер в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“, зала „Проф. арх.Йолов“ за трети път Община Пловдив връчи Годишните награди за най-добри практики в сферата на туризма, реализирани през предходната 2018 година.
Целта на инициативата е да бъдат откроени и поощрени всички участници в туристическия сектор, които полагат усилия за популяризирането на град Пловдив и утвърждаването му като разпознаваема и предпочитана туристическа дестинация.
До 10 април тази година, отдел „Маркетинг и реклама“ към Общински институт „Старинен Пловдив“ набираше кандидатурите в тазгодишните категории за: „Нов туристически продукт за 2018 год.“, „Туристическо събитие в Пловдив за 2018 год.“,„Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2018 год.“,„Ресторант на 2018 год.“,Заведение за бързо обслужване“, „Питейно заведение на 2018 год.“, „Кафе-сладкарница на 2018 год.“ и „Бар на 2018 год.“. След обработка на данните, Експертната комисия към Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив излъчи победителите в съответните категории.
Водещ на церемонията бе Стефан Лозанов. Сред гостите на церемонията бяха Председателят на Общински съвет г-жа Савина Петкова, Почетният консул на Федерална република Германия и секретар на Управителен съвет на Съвет по туризъм - д-р Мариана Чолакова, зам.-кметът на район „Северен“ – д-р Красимир Асенов, Председателят на Съвета по туризъм – Пловдив инж. Любозар Фратев, Председателят на Регионална занаятчийска камара – Пловдив Тони Симидчиева, Председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия” и Заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Еню Енев, общинските съветници от комисия „Култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения“ Пенчо Малинов и Стефан Послийски, изпълнителният директор на Фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев, директорът на Общински институт „Старинен Пловдив“ – Йордан Илиев, директорът на Народна библиотека „Иван Вазов“ Димитър Минев и Радослав Бозуков - член на Съвет по туризъм и член на комисия по награждаване.
Вечерта бе официално открита с приветствие към номинираните и гостите от заместник-кмета по култура и туризъм инж.Александър Държиков.

Ето и победителите в отделните категории:

„Нов туристически продукт в Пловдив за 2018 г.“
Наградите връчи Председателят на Общински съвет Савина Петкова.
3 място- „Аудиогид България“с продукта Аудиогид за Пловдив
2 място Дефиле „Уикенд в Пловдив“
1 място -Туристически пакет на ДАН Травел ЕООД „Вкусът на Пловдив” – съвместен проект с Шоколади Гайо, Бирарии Hills и Вила Юстина.

„Туристическо събитие в Пловдив за 2018 г .“
Наградите връчи Кирил Велчев, Изпълнителен директор на Общинска фондация Пловдив 2019.
3 място- „Международен фестивал на хляб и сладкиши“
2 място- фестивалът „Дефиле на младото вино“,
1 място - Фестивалът „Празници на Стария Град“ под надслов „По трихълмието на времето”, организиран и проведен от Общински институт „Старинен Пловдив“.

„Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2018 г.“ победители в категорията места за настаняване 4-5 звезди. Кандидатите се съревноваваха не само спрямо броя реализирани нощувки и средно-годишната заетост, но и според удовлетвореността на клиентите в резервационната система BOOKING и глобалната туристическа платформа TRIPADVISOR.
Наградите връчи Еню Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия”, член на Консултативния съвет по туризъм към община Пловдив и Заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
2 място - Хотел „Империал“, категоризиран 4 звезди, с 54,45% средна годишна заетост и рейтинг в BOOKING – 8,7.
1 място - Хотел „Холидей Ин“, категоризиран 4 звезди, с 60,04% средна годишна заетост и рейтинг в BOOKING– 9.

„Ресторант на 2018 година“
Наградите връчи заместник-кметът„Култура и туризъм“ инж. Александър Държиков.
3 място- ресторант „МЕМОРИ“.
2 място - класически ресторант „ТОРРО ГРАНДЕ
1 място - класически ресторант „ОДЕОН“.

„Заведение за бързо обслужване“2018.
Наградата връчи проф. д-р Златка Григорова, ръководител Катедра „Регионално развитие и туризъм” от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.
Победител- „Мавруда Барбекю Хот Спот“

„Питейно заведение на 2018 г.“
Наградата връчи доц. д-р Красимир Александров, ръководител Катедра „Туризъм“ в Аграрен университет Пловдив.
Победител „Винарна Бендида“.

КАФЕ-СЛАДКАРНИЦА НА 2018 Г.”
Наградите връчи Йордан Илиев, директор на Общински институт „Старинен Пловдив“
2 място - Сладкарница „Долче Мела“
1 място - Кафе-Сладкарница „Долче Фелини“

„БАР И НОЩНО ЗАВЕДЕНИЕ НА 2018 Г.”
Наградата връчи отново Йордан Илиев.
Победител е БАР-КЛУБ „УИСКИ ЛАЙБРЪРИ“

Извън Статута, бяха връчени и няколко Специални награди.

Специалните награди от името на Кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев връчи заместник -кмета „Култура и туризъм“ на Община Пловдив инж.Александър Държиков.

Специалната награда на Община Пловдив за „Принос към културния туризъм за 2018“ получи Народна Библиотека „Иван Вазов“, която през настоящата година чества 140- годишен юбилей.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм