С 300 000 лв. Пловдив подкрепи община Марица за завода на VW

Автор:
Четвъртък, 30 Май 2019 10:34
С 300 000 лв. Пловдив подкрепи община Марица за завода на VW

Пловдивският Общински съвет гласува парите като дарение за съседната община 

Кметът Иван Тотев: Проектът е много важен, нека подкрепим колегите от Марица

С 41 за, 1 против и 0 въздържали се ОбС Пловдив гласува община Пловдив да дари 300 000 лева на община "Марица" за изграждане на високотехнологичен парк.

Това предложение направено на микрофон от главния финансист Виктория Чавдарова разбуни духовете в Общински съвет Пловдив.

Кметът призова местният парламент да подкрепи община Марица.

С колегите от Марица работим партньорски и в случая те имат нужда от подкрепа в тази задача, отбеляза той.

Парите ще бъдат взети от перото, заделено за изграждане на новото кметство в Северен, обясни Виктория Чавдарова.

Общинските съветници се надпреварваха да задават въпроси на градоначалника, но той само обясни, че парите ще отидат за проектиране и изграждане на подземна и техническа инфраструктура в землището на съседната община.

В голям общински имот в землището на община „Марица“ започва работа по улична регулация, предпроектни проучвания и проектиране на улична мрежа, лаконичен бе градоначалникът.

Кметът Иван Тотев отказа да сподели повече подробности, но добави, че всички знаят за грандиозния проект, който се чака в Пловдивска област.

Той допълни, че предложението влиза в извънреден порядък, заради среднощните разговори водени до късно миналата вечер с представители на екипа на община „Марица“.

От опозицията поискаха 5 минути почивка, за да може председателите на групи в местния парламент да обсъдят конкретното предложение и да решат как да гласуват.

Въпреки недомлъвките, всички предположиха, че става въпрос за завода на Фолксваген.

Градоначалникът добави, че не е добре да се говори много за този проект.

Тотев изтъкна, че общините Пловдив и Марица трябва да са много гъвкави, тъй като все още тече надпревара за важния проект.

Всички оценяваме важността на проекта, който ще се реализира и подкрепяме всячески подобни проекти – не вярвам някой да откаже да подкрепи проект със стратегическо значение за нашия регион, посочи Дани Каназирева.

Кметът прие и предложението на Ангел Иванов, зам.-председател на ОбС Пловдив от БСП, 12 000 лева да бъдат дадени за спортна площадка в Северен и искането на Съюз за Пловдив да се отделят 100 000 лева за ремонт на сградата на Хуманитарната гимназия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Дано бомбето Радев този път мълчи, като комунист на разпит, какъвто си е. И не оплеска, с някое нелепо изказване, пак идването на немците с поразяващата си уста!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм