Заради Нинова служители на Техноимпекс не могат да се пенсионират

Автор:
Петък, 24 Май 2019 12:01
Заради Нинова служители на Техноимпекс не могат да се пенсионират

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски ще сезира прокуратурата за разбойническо отношение към работници от „Техноимпекс”, фирмата, приватизирана от Корнелия Нинова. Оказва се, че над 70 служители на външно-търговското дружество не могат да се пенсионират, защото документите за трудов стаж са им изчезнали. Гърневски разкрива пред "Фактор", че преди седмица пред Народното събрание с него се срещнала група граждани, които му разказали с какъв неочакван проблем са се сблъскали.

„Хората бяха от Благоевградска област, но се оказа, че измамени с трудов стаж има и в Пазарджишко и Старозагорско. Става дума за над 70 служители и работници на „Техноимпекс”, които са работили в поделения на дружеството в чужбина. Оказва се, че след приватизацията на фирмата от днешния лидер на БСП Корнелия Нинова и екипа й, документите за трудовият им стаж изчезват. Много от тях имат по над 15-20 години във фирмата, тоест там е формиран основният им трудов стаж, а днес са изправени пред невъзможност да се пенсионират и да водят достоен живот. Ужилените от фирмата на Корнелия Нинова са се организирали и издирват всеки бивш служител на „Техноимпекс” със сходен проблем. Искали да направят среща с Нинова, но им казали, че тя не идва в парламента”, разказа Спас Гърневски.

Той коментира, че много фирми от годините на соца са фалирали и изчезнали, но документацията им продължава да се пази. Гърневски обаче е изумен най-много от факта, че благоевградчани не искали да се дава публичност на имената им. Хората изпитвали страх, твърдели, че при всеки опит да си потърсят правата срещали злостна съпротива от лица, свързани с „Техноимпекс”.

„Корнелия Нинова непрекъснато спекулира, че е защитник на социалните права на трудещите, а се оказва, че измамени са нейните работници. Това е просто скандално. Като депутат и зам.-председател на парламентарната Комисия по корупция призовавам социалната Нинова да излезе и публично да обясни на хората как да решат проблема си, а не да се крие. Призовавам и прокуратурата да се самосезира, защото политиката си е политика, изборите са си избори, но хората трябва да имат право да се пенсионират и да ползват социалните си блага. До дни сам ще сигнализирам държавното обвинение за този скандален случай. През 2002 година БСП издадоха една брошура, в която включиха и приватизацията на „Техноимпекс” сред разбойническите. Днес напълно вярвам, че е така, след като виждам, че трудът на десетки българи е ограбен”, допълва Гърневски.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Лойната оясена приватизационна топка Мадам Лъжа излъгала и служителите си в Техноимпекс... Нищо ново за червените дебили!

 • бомбето

  Гърневски да поеме и законодателна инициатива за промени в ЗУТОССР , да може всеки в подобна ситуация да си реши въпроса в съда. Сега требе да търсят Нинова, да им издаде едно удостоверение (т.е разрешение) , за да я съдят и оправят стажа.Освен Нинова и тия 70 човека има още хиляди потърпевши от перверзиите през прехода.Накрая в обетованата земя ще стигнат само тарикатите и ше се наложи да се съвкупляват.Само ветеринари трябва да стават политици в България.Фанал глухия да оправя немия , а слепия бил свидетел.

 • Запознат

  КОГАТО АТОВЕТЕ СЕ РИТАТ, МАГАРЕТАТА ВЪРШАТ РАБОТАТА! НОМЕР 23 ОТ БЮЛЕТИНАТА, ТОВА ЗНАЧИ ВОЛЯТА НА НАРОДА! ЕВТИН ЖИВОТ, ВИСОКИ ДОХОДИ, ЩАСТЛИВИ СТАРИНИ! СТИГА БОЙКОВЦИ, СТИГА КОРНЕЛИИ, ВСИЧКИ СА ИЗМЕКЯРИ - НОМЕР 23!

 • читател

  отговори на: Запознат

  №12 за 12 победа на ГЕРБ над червените дебили. Всяко друго гласуване разпилява антиБСП гласовете!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм