Борисов инспектира Асеновградско, 33 млн. за Околовръстния

Автор:
Понеделник, 20 Май 2019 13:03
Борисов инспектира Асеновградско, 33 млн. за Околовръстния

Освен локалните платна по пътя Пловдив - Асеновград, това, което искаме да направим за района, е околовръстен път. Обновяването на 10-километровия участък е на стойност 33 милиона лева.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Асеновград, който инспектира реконструирания 10-километров участък от второкласния път.

Той дойде на място с вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и Николай Нанков.

Това един от най-натоварените пътища в страната, каза Борисов за Асеновградско шосе и призова шофьорите да спазват ограничението на скоростта. Надяваме се, че сега той ще е и по-безопасен и безпроблемно ще се осигурява връзката на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ Тракия.

Второкласният път е основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Трансевропейска транспортна мрежа.

Премиерът Борисов посочи, че за заводите, които се откриват в България, е необходима инфраструктура и извън населените места. Той даде за пример облекчаването на пътния трафик в столицата с изграждането на околовръстното шосе.

Министър-председателят Борисов подчерта и важността от въвеждането на тол системата у нас.

Без пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи. Парите за ремонти и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони трябва да си плащат, допълни още премиерът Борисов и уточни, че стартира и изграждането на пътя Асеновград – Кърджали, който ще струва 33 милиона лева.

С изграждането на 10-километровия участък от път II-86 Пловдив – Асеновград се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ Тракия. Второкласният път е основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Транс-европейска транспортна мрежа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм