ОЛАФ проверява поръчка на Радев за 200 джипа

Автор:
Понеделник, 25 Март 2019 16:40
ОЛАФ проверява поръчка на Радев за 200 джипа

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ проверява обществена поръчка за доставка на 290 високопроходими автомобила за МВР. Процедурата е била финализирана през 2017 г. по времето на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, а вътрешното министерство беше ръководено от Пламен Узунов. Това съобщи зам.-вътрешният министър Красимир Ципов.
Проверката е започнала в края на 2018 година. Прогнозната стойност на джиповете е била над 20 милиона лева. Миналата година автомобилите са били доставени на Главна дирекция „Национална полиция“ и на областните дирекции на МВР, отговарящи за външните граници на страната.
Според източници от МВР проверяваната поръчка е за доставката на джиповете "Грейт Уол". Тя е спечелена от "Българската автомобилна индустрия" само месеци, след като се сдоби с активите на Литекс комерс" на Гриша Ганчев. Преди повече от 2 години за поръчката се бореха Мото Пфое, Н-Ауто София (вносител на "Нисан"), Тойота Тиксим и Киа Моторс България.

„Хубаво е г-жа Йончева да отиде да поговори със служебния министър Узунов и да попита защо в момента ОЛАФ проверява тази поръчка. Ние с интерес очакваме какво ще бъде заключението от проверката, защото ако има нарушения, ще бъдат наложени финансови корекции. При едни прогнозируеми корекции от 20, 30 или 40% сами може да изчислите какво ще се плати от държавния бюджет, но това БСП не ги интересува“, коментира Ципов.

В същото време заместник-министърът се обърна към жителите на Малко Търново, Любимец и Елхово, за да ги успокои, че в техните населени места няма да се строят бежански центрове, каквато информация беше тиражирана от БСП. По силата на грантово споразумение, сключено на 23 март 2017 г., отново по времето на Пламен Узунов, трябва да се изградят временни кризисни центрове от затворен тип. Те ще бъдат в покрайнините на градовете, на територии на поделения на МВР и в тях заловените нелегални мигранти ще престояват до 72 часа за процедури по снемане на самоличност, регистрация и интервюта. До тези временни центрове няма да има свободен достъп, ще бъдат оградени и ще се охраняват от полицаи. След изтичането на тези 72 часа чужденците ще бъдат премествани.

„Не стана ясно от пресконференция на БСП какво предлагат те, при положение че военният конфликт в Сирия продължава, в Близкия изток продължава, че на територията на Турция има поне 3 млн. лица. Как България може да си позволи да не е готова за справяне с евентуален миграционен натиск“, коментира още Ципов. Според него от БСП се заиграват недопустимо със страховете на хората.
„Това са чисто и просто спекулации и манипулации във връзка с предстоящите избори и да припомня, че станахме свидетели на нещо подобно по време на президентската кампания през 2016 г.“, коментира още заместник-министърът. Той опроверга намеците на БСП, че изграждането на центрове е свързано с корупционни схеми. „Защо точно БСП ще говорят за корупционни схеми, когато при управлението на правителството „Орешарски“ станахме свидетели на такива процедури, еталон за непрозрачност. Трябва ли да напомним, когато се строеше 30-километровият участък на територията на Ямбол, чия фирма беше доставчик на телта за оградата там и колко струваше тази тел, това много бързо се забравя“, обясни Ципов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • читател

  МилиЙончева и сериозни проверки?!? Не може ли да бълва дърти, грозини лъжи за уранова вода, учинайката в Община Хасково, едноредната двойна ограда, здравите чумави кози на баба Дора и т.н. комунистически брътвежи... А, че около бомбето Радев ще има бомби е ясно... Още повече с фирма близка до Г. Ганчев - също политически лузър, но вече отказал се от политиката, за разлика от шофьора на самолит Радев...

 • angela gonzalez

  Вие се нуждаете от заем, при спешни случаи, за проект за покупка, заем или персонал, Вие сте в Банката или сте забранили банковото дело. Месечното плащане и ставката са фиксирани и варират в зависимост от естеството, размера и продължителността на кредита Продължителност на изплащането от 12 месеца до 350 месеца и повече. подписване на договор след приемане на досието ви за кандидатстване. Панорама на скрита клауза. Осигурена е дискретност, това е просто, не прекалено много доказателства, за да се осигури бързо и 100% гаранция.

  Е-мейл: iwaniukdariusz1234@gmail.com  WHATSAPP +593 09 863 66 359

 • читател

  Радев към уреда за разследване на измамиhttp://new.glasove.com/public/olmdsvhwew/upload/image/GALYA/GalyaG_March2018/%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2%20%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B01(1).jpeg от ОЛАФ!

 • читател

  Хитлер Узунов се е окалял, въпросът е дали бомбето Радев е опитал включване в далаверата?!? https://images.webcafe.bg/2017/06/10/40404004040/618x346.jpg

 • Йордан Недев

  Г-н Президент непосредствено след избора Ви за Президентзаявих на близки и приятели че,Вие не сте моят Президент. Мястото от където идвате в политиката е малко особено.Там или командваш или си командван . При Вас ги има и двете. Затова Г-н Президент Вие стоите като страничен съдия и констатирате кой какво е сгрешил но не казвате как би трябвало да стане за да не е грешка. Народът Г-н Президент е казал който не работи той не греши. Затова направете като един от Българските ханове .Съберете съчките в снопче.

 • читател

  отговори на: Йордан Недев

  Чак пък бомбето Радев да е станичен съдия - напров си е активен участник в имонтите покупко-продажби. И далавери с армейски имоти, и покупки за 600е/м2, въобще шофьорът на самолет Радев е добър в далаверите с имоти.

 • Радостина

  отговори на: читател

  Ако бяхме избрали Мецка Цачева, положението щеше да бъде още-по конфузно, последвано вероятно от импиичмънт и невиждани резили! Слава Богу нашият народ е здравомислещ и направи правилния избор! Сега г-н Радев е наистина Президент на всички българи!

 • читател

  отговори на: Радостина

  Баба Цецка беше неизбираема /импийчмънта, ако имаш предвид апартаменгейт е абсурден и внимавай кви ги плещиш, че брокерът на имоти Радев след Мадам Лъжа на най-ниски данъчни цени е спекулирал с имоти. Да не му се иска на него импийчмънт/. Бомбето Радев е президент само на българите дебили, предимно червени отрепки. От които утре на пленума очаквам невероятно шоу. Четеш ли в землянката окръжното на Мадам Лъжа!?! Но спазвай интрукциите на др. Гергов!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм