Разсрочват за 10 г. борчовете на вероизповеданията

Автор:
Петък, 15 Март 2019 12:58
Разсрочват за 10 г. борчовете на вероизповеданията

По модела за търговските дружества да бъдат разсрочени и задълженията на вероизповеданията у нас. Това предлагат от ГЕРБ с внесените днес изменения на Закона за вероизповеданията, който предстои да се гледа на второ четене в парламента.
 
В срок от 10 години ще бъдат разсрочени задълженията на вероизповеданията у нас според изготвения от ГЕРБ законопроект. До решението се стигна, след като стана ясно че главното мюфтийство дължи на държавата над 8 млн. лева, които според първоначалните текстове на Закона за вероизповеданията трябваше да бъдат опростени.

Законопроектът за промени в Закона за вероизповеданията вече е готов, внасяме го от група народни представители от ГЕРБ. Говорим за отсрочване за срок до 10 години, което ще намали всякаква възможност за спекулации. Няма опрощаване, а има отсрочване на натрупаните задължения към 31 декември 2018 г., заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов уточни, че всичко, което е изискуемо към момента от българските институции и по-конкретно НАП, ще остане такова, само че ще бъде разсрочено за период от време, който допълнително ще се уточни.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обаче се обяви за по-кратки срокове на разсрочване. 

Източник: Дарик

 

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм