БГ адвокат с банкови преводи от петрол във Венецуела

Автор:
Сряда, 13 Февруари 2019 13:46
БГ адвокат с банкови преводи от петрол във Венецуела

Български гражданин с адвокатски права е участвал в схема за банкови преводи от Венецуела към банка в България.След това парите са били преведени към банки в други държави, с цел финансиране на дейности като закупуване на храни и функциониране на спортна федерация.

Титулярът на сметката, който по думите на Емил Хърсев, имал докторат по право, защитен в Германия, живеел в различни държави - предимно Шмейцария и Германия, и към момента не е в България.

Данните бяха изнесени след след извънредна среща в Министерския съвет между премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и американския посланик Ерик Рубин.

Службите обменят информация във връзка с разследването на канала за банкови преводи.

ДАНС разследва банката, в която е била открита адвокатска доверителна сметка с подсметки, от които постъпилите от Венецуела пари се трансферират в други държави.

Паричните преводи са правени от държавни петролни компании във Венецуела, но все още не е ясно за какъв период е действала схемата.

Освен конкретната банка, която по информация на Капитал е Инвестбанк, контролирана от бизнесмдамата Петя Славова, ДАНС ще проверят и всички останали финансови институции у нас за преводи от Венецуела. След това ще се реши дали да се предприеме наказателна процедура за пране на пари.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм