Парк, пристройка за 2 групи и млечна кухня на ул. Ст. Михайловски

Автор:
Вторник, 12 Февруари 2019 16:48
Парк, пристройка за 2 групи и млечна кухня на ул. Ст. Михайловски

Кметът на район Централен Георги Стаменов се среща с жители от квартал Съдийски, за да обсъди с тях плановете за облагородяване на зоната на ул. Стоян Михайловски №13.

Парк с детска площадка на мястото на бившите детски ясли, пристройка за 2 групи и детска млечна кухня в ДГ Радост да бъдат направени на мястото на бившите ясли.

Това е проектът, който кметът на Централен ще представи пред жителите на района днес в 18 часа в стола на училище Душо Хаджидеков.

В парка ще има площадка за игра с двойна люлка, пързалка, пясъчник, клатушка, зона с пейки пищно озеленяване, а в един от кътовете могат да бъдат разположени и маси за тихи игри като шах и табла, посочи Георги Стаменов.

В двора на ДГ Радост пък ще бъде направена пристройка за две допълнителни групи и млечна кухня.

Според данните от статистиката, която имаме до момента за посещението на децата в детската градина по години, се предполага, че едната от групите ще бъде яслена, а другата - към забавачката, обясни кметът на Централен.

Предвидена е в същата сграда да бъде изградена и млечна кухня.

20 000 лева са нужни за проектиране на пристройката, а прогнозната стойност за изграждането й е около 500 000 лева

Има възможност, ако районът стане по-населен и има нужда от допълнителни групи, съоръженията от детската площадка да бъдат ситуирани на по-малка площ, а на мястото на зеленината да се построи филиал към ДГ Радост, допълни още кметът на района Георги Стаменов.

 

Срещата е в стола на училище Душо Хаджидеков от 18 часа.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм