300 души остават без работа след пожара в Унитемп

Автор:
Понеделник, 11 Февруари 2019 14:58
Снимка: бТВ Снимка: бТВ

Над 300 души остават без работа, след като изгоря базата на предприятието за преработка на месо „Унитемп“ в пловдивското село Войводиново. Няма пострадали хора, а днес пожарът вече е загасен, но изгорелият цех продължава да тлее.

15 противопожарни автомобила са гасили пожара снощи.  Дошли са цистерни от Карлово, Съединение и Стамболийски, които са помогнали в овладяването на пламъците. 

Днес ще бъдат доизгасени и останалите тлеещи огнища, съобщи пред бТВ комисар Георги Мангараков, директор на РДПБЗН-Пловдив.

Според него пожарът не е умишлен. Тепърва обаче ще се уточнява какви са причините, довели до запалването снощи, след като всички работници са били вече извън цеха поради приключване на работното време.

Комисар Мангараков съобщи, че във въздуха на Войводиново няма токсични вещества, които да се отделят, няма и опасност от обгазяване. Лаборатория на РИОСВ е замервала нивата на замърсяване снощи и продължава тази сутрин.Припомняме, че пожарът тръгна от помещение за опаковки и пакетаж и бързо обхвана цялата прозиводствена база. Не е изгоряла само административната сграда и пристройката с документацията. Оцелели са и всички животни.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм