Победа за БГ превозвачите: Отхвърлиха 2/3 от брадвите на Макрон

Автор:
Четвъртък, 10 Януари 2019 13:57
Победа за БГ превозвачите: Отхвърлиха 2/3 от брадвите на Макрон

Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли 2/3 от пакета „Мобилност – 1“. Те решиха, че транспортното средство трябва да се връща в отправната точка на всеки четири седмици, но не приеха текстовете, свързани с командироването и забраната да се използва седмичната почивка в кабината. Това стана след протест на български и румънски превозвачи в Брюксел.

Решението е безпрецедентно, защото текстовете трябваше да се гласуват в пакет. Те вече бяха осъждани два пъти в Комисията по транспорта на ЕП и предстои гласуването им в ЕП.

Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че от Европейската комисия са го уверили, че няма да приемат предложението, дори то да бъде гласувано в Европейския парламент.

С усилията на представителите ни в ЕП два от тези доклада не получиха необходимите гласове – т.е. тези предложения не са приети и са отхвърлени. Искам да припомня, че в общия подход, приет от Съвета на ЕС, точно това предложение отпадна. Или иначе казано, изправени сме пред един абсурд – Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на парламента връщането на камиона. В разговор с представителите на ЕК те ме увериха, че дори и ако в ЕП това предложение бъде прието, на триалозите Комисията няма да го подкрепи – т.е. и връщането на камиона ще отпадне, заяви Желязков пред Фокус.

Транспортният министър е категоричен, че до това решение се е стигнало благодарение на недоволството на българските превозвачи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Браво - тук в за разлика от посрещането на ЕСК Пловдив всички политически сили се обединиха. Да е за урок на местните политически отрепки в червено д/б/ясно и вонящо на македонска наденица. Опомнете се местни юроди!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм