288 български фирми изнасят за Канада

Автор:
Сряда, 05 Декември 2018 14:25
288 български фирми изнасят за Канада

Регионална кръгла маса Канада – България: СЕТА – Икономическо партньорство за повече бизнес възможности се проведе в Дома на културата Борис Христов.

Тя бе открита от кмета Иван Тотев, а участие в нея взеха посланика на Канада Кевин Хамилтън, зам.-кмета Стефан Стоянов, търговския аташе на Канада Брадуин Ниблок, изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, икономисти и представители на различни български индустрии.

Градоначалникът обяви, че градът е с най-висок ръст на навлизане на високотехнологичния бизнес за последните години.

Търговско-икономическото споразумение /СЕТА/ между Канада и ЕС дава огромен потенциал за малките и средни фирми в България да навлязат на пазара зад Атлантическия океан.

Това заяви посланикът на Канада за България, Румъния и Молдова Кевин Хамилтън. По думите му 86% от малките фирми у нас могат да се възползват от СЕТА.

Директорът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев посочи какви са преимуществата на България за бизнеса – плосък данък за физически и юридически лица, икономически ръст и предвидимост.

286 български фирми в момента изнасят продукция за Канада. За първите 9 месеца на годината имаме за пръв път ръст на износа към Канада като той е 52.4 млн. евро, спрямо 50.4 милиона внос.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм