Булевард Северен готов до март 2019 г.

Автор:
Понеделник, 29 Октомври 2018 13:02
Булевард Северен готов до март 2019 г.

До 5 месеца ще бъде открит новия бул. Северен, който ще разтовари трафика от двете колела на Панаира и ще даде възможност за преминаване през територията на целия район. Отсечката ще започва от Моста на Адата, ще минава през Брезовско шосе и ще има подходи към Карловския надлез.

Градската управа все още не се е разбрала с т.нар. Шоколадова фабрика за един имот.

Това е причината засега да се работи по проект със светофарна уредба на кръстовището с бул. България, съобщи кметът Иван Тотев.

Той обаче се надява, че когато започне изпълнението на проекта ще има подписано споразумение с Шоколадова фабрика и така въпросното кръстовище ще бъде кръгово.

Общината вече е завършила с процедурите по придобиване на имоти и е започнала работа в района на кръстовището с Кауфланд" и се върви в посока към моста на "Карловско шосе".

Искаме бул. Северен да излиза на Карловския надлез. В тази насока работим по процедура за отчуждаване имот на дружеството Градски транспорт под Карловския надлез. По план там трябва да минават ушите към надлеза. Така до голяма степен ще облекчим трафика край Панаира, посочи градоначалникът.

Очаква се булевардът да бъде изграден до края на март 2019-та година.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм