Нов бутиков хотел отвори на Димитровден в Пловдив

Автор:
Петък, 26 Октомври 2018 20:11
Нов бутиков хотел отвори на Димитровден в Пловдив

Пловдивският митрополит Николай отслужи водосвет навръх Димитровден за новия бутиков хотел на бизнесмена и именник Димитър Георгиев, един от най-големите меценати в Пловдив и България, тази вечер.

Кметът инж. Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и председателят на Общинския съвет Савина Петкова бяха на откриването.

Дипломатическият корпус бе представен от новия посланик на Украйна в България, който днес направи първото си посещение в града, и Генералния консул на Турция в Пловдив.

Десетки бизнесмени, интелектуалци и общественици бяха на тържеството.

Нека децата ми запомнят едно от мен - повече хъс, без хъс в работата нищо не става. Каквото и да си говорим - без хъс няма резултати, каза след водосвета и преди прерязването на лентата инж. Георгиев, собственик на козметичния гигант Роза Импекс.

Той се обърна към дъщерята Милена и сина Атанас, които ще управляват новата инвестиция на фамилията. Да знаят, че заплати ще има, ако работата върви, каза главата на фамилия Георгиеви.

20 чудесни млади хора, специалисти, ще работят в хотела, който е бутиков, а сградата е дело на италиански архитект.

Строежът е по уникална за България технология, която е с изключително здрави зидове на 16 метра под земята.

Така, че съседите да са спокойни - пошегува се Димитър Георгиев.

Владиката Николай посочи сред многото успешни дела на именника спомоществователството му за възстановяването на един от най-старите пловдивски храмове - този на Свети Димитър в Стария град.

Той прочете и историята на Закхей - най-ниския сред следовниците на Исус, поискал да го види и видял го истински, като се покатерил на една смоковница.

Тържеството прерасна в изискан коктейл.

Хотелът на ул. Велико Търново - на метри от Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина носи името Residence City Garden и ще посрещне първите си гости през в края на октомври 2018 г. Сградата на ул. „Велико Търново“ № 19 издава изискания вкус и усет към красотата на собствениците - семейството на бизнесмена Димитър Георгиев - създателят на козметичната компания "Роза Импекс".

Сградата се вписва в архитектурния ансамбъл от прекрасни стари къщи на улицата, запазвайки автентичния градски дух. За фасадата архитектът е избрал меки цветове в кафяво-бежови нюанси и спокойни изчистени линии, които създават усещане за пътешествие във времето чрез класическата красота и изящество. Интериорът с елегантните си решения на всички нива и неутрална и изчистена линия пък потапят в съвременна обстановка, изпълнена с мекота, уют и хармония.

Строежът на хотела започва през 2015 г. Замисълът в началото е сградата да се впише в архитектурния ансамбъл на градината, водните каскади и старата улица „Велико Търново“. Инвеститорът признава, че резултатът е надхвърлил очакванията му – Residence City Garden е естествена синергия между класика, зеленина, вода и модерно рационално оползотворяване в градска среда. Предвидено е всичко: на най-долното ниво на комплекса е построен паркинг, от улицата се влиза в ресторант – галерия от светлина, музика, камина, към стълбите и асансьора отвежда мини атриум.

На разгъната застроена площ от 2500 квадратни метра са разположени хотелските стаи, студио, президентски апартамент, лятна градина, ресторант, подземен гараж за 15 автомобила, специални помещения за разкрасяващи процедури – фризьорски стол, масажен кабинет и други обслужващи помещения.

Фоайето впечатлява със съвременната визия, закодирана в обзавеждането. Фокусна точка в това вътрешно пространство е камината, която внася неподправен уют, топлина, чар, събира функционалност и красив дизайн. Друг акцент в интериора е роялът, на който е отредено специално място в северната част.

Ресторантът на хотела ще бъде задължителна спирка за ценителите на европейската кухня. "Nobel by Chef Shishkov" ще бъде арена на истински кулинарни преживявания.

На 2, 3,4 и 5 етаж са хотелските стаи. Те са решени в сребро и злато – като място, предназначено за почивка, е предвидено да бъде достатъчно уютно за спокоен сън. Затова в дизайна на спалните са използвани деликатни бежови нюанси и бяло в комбинация с пестеливо декорирани стени и осветителни тела в подобен стил, огледални врати. Баните към стаите следват основната цветова концепция на дизайна на стаите, изпълнени с италиански материали, които се отличават с високо качество и елегантни линии. Това прави хотела подходящ както за бизнес пътуване, така и за удоволствие и семейна разходка, защото съчетава комфортът на спокойно място за настаняване с удобството на директния достъп до градския център.

Собственикът е известен колекционер на изкуство и фоайето на хотела ще се превърне в дом за картините на някои от най-големите български художници.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм