Борисов: Даваме 3 млн. за Мулдавския манастир

Автор:
Петък, 12 Октомври 2018 15:46
Борисов: Даваме 3 млн. за Мулдавския манастир

Правителството дава 3 млн.лв. за довършване на изгорялото източно на Мулдавския манастир и за тотален ремонт на западното крило на светата обител..Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Мулдавския манастир край Асеновград.
Част от парите са за изграждане на водопровод от разклона по пътя за Кърджали до манастира и за асфалтиране на 3-километровия участък до манастира, който в момента е чакълиран.
Парите ще се отпускат на няколко транша, посочи премиерът.
Той поиска веднага да стартира проектирането на водопроводната мрежа, а на община Асеновград възложи да извърши отчуждителни процедури на няколко частни имота, за да бъде изграден пътятдо манастира.
Премиерът поясни, че на следващото редовно заседание на Министерски съвет ще поиска да бъдат осигурени 600 000 лв. за ремонт на пловдивската семинария. Там от миналата година тече покривът, а всички направени подобрения досега са компрометирани. В семинарията учат около 170 бъдещи ученици и студенти-богослови и ремонтът е належащ, обясни пред премиера пловдивският митрополит Николай, който го посрещна на прага на Мулдавския манастир и го придружаваше при инспекцията му.
Припомняме, че светата обител изгоря на 3 октомври 2010 година при огромен пожар. Преди близо година пък правителството отпусна половин милион лева за възстановяване на изгорялото крило.
лед огледа на манастира министър-председателят потегли за инспекция на новостроящата се отсечка Пловдив - Асеновград.
Отсечката изглежда прекрасно. Когато я завършим, тя ще стане като магистрала Тракия, само че вместо аварийни платна ще бъдат обособени локални, коментира Борисов.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Свети Хой

    А нали вероизповеданията са отделени от държавата? Що им дават пари? Защо не плащат данъци и нямат касови апарати. Брадати хитреци-попове, чалми чифути!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм