Отказаха се от мегасделката с Пещерска гроздова

Автор:
Четвъртък, 13 Септември 2018 09:16
Отказаха се от мегасделката с Пещерска гроздова

Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски оттегли точката за разпореждане с общински терен до МОЛ Марково тепе, за който апетити имат босовете на Пещерска гроздова.

Това стана в началото на първото за новия политически сезон заседание на Общинския съвет.

Става въпрос за огромен терен от 22 дка, чиято индикативна стойност е поне 20 млн. лева. Парчелът е от две части край МОЛ-а - едната е 16 дка, а другата - още 6.

След оттеглянето на точката целият дневен ред бе приет с пълно мнозинство.

Кметът Иван Тотев коментира казуса, срещу който бяха основно БСП, че дали някой ще купува имот от общината или не, на какви цени, решава Общинския съвет. Обявили сме цена 17-18 евро на квадрат, ако искате, направете я 30 евро.

Но какво искате от нас - да забраним на някои фирми да отправят инвестиционни предложения? Или въобще никой да не прави инвестиции?

Това е несериозно, кръчмарски приказки са кой какво ще купува. Има търг. А и вие добре сте ориентирани в цените - повечето от вас се занимават с това, каза кметът на съветниците.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • Тъй да знаете

    Глистът каруцарски, платен комсомолски секретар в строителни войски. Помияр герберастки! Идва видов ден и за него, и за мамин, и за тиквоча!

  • читател

    Пещернящите нали държаха терена с разкопките до Пощата. Що не се включи в цената на тази сделка, ако те спечелят и се приспадне от парите по тази покупка? Ако се очакват 20млн общинарите трябва да са луди, да не го продадат... В наддаването, както се очаква няма да се яви фамилия Тоника (Арабаджиеви), заети с яденето на Фафли, собствено производство, на яхтата в Средиземно море...

  • Вили

    Ало, драскачи, къде около Марково тепе има "парчел" 36 декара?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм