Искаме от държавата 100% от летище Пловдив

Автор:
Четвъртък, 02 Август 2018 13:27
Искаме от държавата 100% от летище Пловдив

С 38 за, 2-ма против и 2-ма въздържали се ОбС гласува общината да поиска 100 % от акциите на летище Пловдив.

Точката, в която бе поискан мандат за кмета Иван Тотев да заяви официално намеренията си пред Министерството на транспорта бе внесена от зам.-кмета по икономика Розалин Петков.

Следва оценка от Министерство на финансите, която ще покаже дали общината може да издържа аеропорта.

Процесът по придобиване на летището от общината, ако транспортното министерство даде съгласие, ще продължи дълго.

Целта на общинската администрация е Пловдив да има летище, заради многоборойните курорти наблизо като Велинград, Хисаря, Баня, Пампорово, посочи зам-кметът Розалин Петков.

Припомняме, че китайците от НNA груп отказаха да подпишат концесионния договор.

Вторият класиран участник е консорциума между ПИМК, ТИЗ и КЦМ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

 • Велизар

  Община Пловдив не разбира нищо от управление на летища. Голяма глупост от местните данъци да се издържа цяло летище. Финансово-икономически анализ? Това не е свойствена дейност на една община.

 • Георги

  И такааааааааааааааааааа, сред смях, шегички и закачки Община Пловдив поиска да си има летище. Може би кмета и заместникът му искат да си играят на самолетчета? Пак с подобно настроение се реши да бутнем и Партийния дом. И пак шегички и закачки сред мириса на море (нали все пак е последна сесия за сезона), а после някой щял бил да мисли, как, с какви бюджети, с какви кадри и с какви добри намерения щял бил да управлява летището и как ще се финансира нова сграда за куп администрации, така щото да се бутне и омразния Партиен дом и да зазвучат едни фанфари и дитирамби от новата ни опера. Е да де, ама Пловдив нито има опера (щото е държавна), нито има летище (щото и то е държавно). Пловдив има управници с мераци да си играят на самолетчета. Виж за операта, не знам, може и на опера да искт да си играят, ама повече на оперета ми прилича.
  А сега и малко по - сериозно. За последните години се нагледахме и наслушахме на велики идеи и проекти .То не бяха пробиви до Водната палата (останахме си с едно фонтанче), то не бяха пробиви "Модър - Царевец" (необходимо, но ненаправено нищо), то не беше проспериращ втори градски център
  на "Гладно поле" с високотехнологичните му перспективи (само дето терена още си е ма МО, а финансиране от никъде се не види), то не беше "Транспортен проект" (от който си имаме само часовници по спирките), то не беше "Воден цикъл" (ама и него го хвана "цикъла"), то не беше визия за "Площад централен" (проекти, конкурси, плащания и ............ нищо. А, пардон, имаме си буренясала дупка на площада), то не беше "Колодрум" (дето още се наливат едни парички). Е, хайде да се спрем дотук, че ако продължим с недоносчетата, наречени гръмко "ПРОЕКТИ", може свят да ни се завие.
  Накрая искам да попитам и общинските съветници и администрацията на Пловдив, кога ще спрат да пилеят нашите пари с лекота и безумство и кога ще се замислят, че древният и вечен Пловдив може да живее (и то по - добре) без такива като тях?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм