Финансова директорка и още 3-ма на съд за присвоени 3.2 млн

Автор:
Вторник, 17 Юли 2018 16:04
Финансова директорка и още 3-ма на съд за присвоени 3.2 млн

45-годишна финансова директорка на пловдивско дружество за производство на метални изделия сяда на подсъдимата скамейка за длъжностно присвояване на 3 201 413 лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

В съучастие с още трима души – двама мъже и една жена, тя извършвала фиктивни сделки за покупко-продажба на материали, свързани с производството на метални изделия.

Финансовата директорка, организаторката на продажбите в дружеството и още двама души отклонявали финансови средства, като манипулирали данни пред управителя на дружеството, засягащи очаквани плащания и постъпилите средства по банков път.

Далаверата била извършена в периода от 1 юни 2011 г. до 13 юли 2012 г., в Пловдив, при условията на продължавано престъпление.

За внесения обвинителен акт е уведомена и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. По делото са извършени разпити на свидетели, експертизи, иззети веществени доказателства и др.

Ако бъде доказана вината на финансовата директорка в съда и двамата й помагачи, те може да получат от 10 до 12 години затвор, и да им бъде конфискувана до една втора от имуществото.

Ако бъде доказана вината на организаторката на продажби я грозят 1 до 10 години затвор и също конфискация на половината имущество.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм