Панаирът измъкна Евроком България от Ветко Арабаджиев

Автор:
Петък, 12 Септември 2008 19:20

Автор plovdiv-online 

ImageМеждународен панаир Пловдив купи телевизия „Евроком България” от дасегашния й собственик Анна Барбудева, съпруга на бизнесмена Георги Барбудев. Журналистите в Евроком са със забавени заплати вероятно поради очакваната сделка.

Интерес към медията имаше друг провдивски хотелиер Ветко Арабаджиев. Гергов обаче е успял да се пребори за дяловете на Евроком, а според медийни слухове в Пловдив Арабаджиев щял да прави телевизия от нулата. Както е известно, той закупи пловдивския седмичник "Акцент за вас" с идея да го прави всекидневник наесен.

Според официалното съобщение на панаира, концепцията за новата телевизия предвижда тя да е новинарска, но от бизнестип. Телевизията ще излъчва реклами на фирми – изложителки при много изгодни за тях условия. Международният панаир Пловдив е предприятие, което прави реклама на своите клиенти, затова решихме да разширим тази услуга чрез създаването на собствена телевизия, в която те да имат повече шансове за изява, заяви изпълнителният директор на изложението Георги Гергов.

Миналата година мажоритарният дял в Евроком България беше закупен от ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев. Той възнамеряваше да прави телевизията изцяло със спортен профил, но се отказа и върна дяловете на съдружника си Анна Барбудева, след като не успя да се пребори за излъчването на мачовете от А група. Тях ги взе скандинавският медиен гигант CEME срещу 50 милиона на година. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм