Пловдив заблестя в статия на Vogue

Автор:
Сряда, 23 Август 2017 18:32
Пловдив заблестя в статия на Vogue

Пловдив намери място и на страниците на световноизвестното списание Vogue.

В статия, озаглавена „10 европейски градове под радара, в които да избягаш", авторът Джош Лий отделя специално място на Пловдив, като подчертава, че е основан преди 8000 години и е най-старият жив град в Европа. „И Пловдив като Рим не само е разположен на седем хълма, но и привлича посетители с исторически романтичен чар", посочва журналистът и отделя специално място за Античния театър и къщите в Стария град.

В статията се обръща внимание на това, че освен пътуването назад във времето и историята, Пловдив привлича туристи с преобразения през последните години артквартал „Капана", с нощен живот, музика, фестивали на изкуствата, добри хотели и храна.

В статията, публикувана в електронното издание на Vogue, освен Пловдив място намират общо 10 европейски града – Орхус, Лисабон, Мюнхен, Осло, Единбург, Солун, Болоня, Любляна, Севиля.
Само от началото на месец август на Пловдив бяха посветени специални материали в италиански и испански сайтове за туризъм. Градът все повече привлича вниманието на посетителите, а статистическите данни регистрират постоянен ръст на туристите.

А ето и линк към статията във Vogue
http://www.vogue.com/article/unusual-alternative-european-city-travel-destinations

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм