Кметът на Кричим заплаши със съд ВиК

Автор:
Събота, 06 Август 2016 01:35
Кметът на Кричим заплаши със съд ВиК

Проблемът с водоснабдяването с питейна вода в най-високата част на Кричим - "Бялата пръст" и най-ниската част - квартал "Крайречен" ще бъде решен, съобщи кметът  на общината Атанас Калчев.

Прави се всичко необходимо на всякакви нива за решаване на проблема.

Недопустимо е след приключването на проекта по водния цикъл на Кричим и предаването на всичко изградено (водопровод, канализация и пречиствателна станция) на ВиК-Пловдив, да има проблем с водоснабдяването с питейна вода, в която и да е точка на града, казва той.

Недопустимо е 337 жители на ромския квартал "Крайречен" да са внесли в края на януари заявление във ВиК-Пловдив с искане да им се поставят водомери и да си плащат изразходваната вода, а дружеството към момента да е монтирало само един водомер, продължава градоначалникът.

Като цяло работим добре с ВиК-Пловдив, но няма като кмет на община Кричим да допусна в никакъв случай дружеството или негови служители с неправомерни действия или бездействия да генерират проблеми с питейната вода в града ни и да създават предпоставки за междуетническо напрежение, категоричен е Калчев.

Той обещава да предприеме всички законови действия срещу всяко юридическо и/или физическо лице, което пряко или косвено участва в създаването и продължаването на проблема с питейната вода в Кричим, заключи кметът трети мандат.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм