Замърсителите във въздуха - как да ги държим под контрол

Автор:
Понеделник, 25 Юли 2016 01:48
Замърсителите във въздуха - как да ги държим под контрол

Въздухът съдържа много замърсители, които нарушават неговото качество и могат да доведат до неблагоприятни последствия за здравето на човека. Те могат да идват отвън или да са резултат от размножаване на бактерии в рамките на помещението.

Запознайте се с най-често срещаните замърсители, които се намират във въздуха, откъде идват и как те могат да повлияят на здравето и комфорта на човека.

Алергените могат да дойдат от прах, тютюнев дим, изпарения, домашни любимци и много други източници. Те увреждат кожата, синусите и дразнят очите.
Бактериите и вирусите могат да се появят от домашни любимци, влага или натрупана вода.

Те отслабват имунната система.

Въглеродният диоксид, азотният оксид и серният диоксид са едни от най-отровните газове, които участват в непълното изгаряне на горива, изгаряне на каучук и изпаряване на химикали. Те затрудняват дишането и дразнят белите дробове.

Ароматните химикали са продукт на готвене и разлагаща се материя. Те влияят на настроението, емоционалното състояние и тонуса на човек.

Формалдехидът и летливите органични съединения идват от препарати за мебели и почистващи продукти. Те могат да окажат влияние върху кожата, белите дробове, дихателния тракт и да предизвикат алергични реакции.

Всички тези замърсители влияят на здравето на обитателите в краткосрочен и дългосрочен план. Интензивността на ефекта на всички видове замърсители ще варира – някои предизвикват алергия, някои водят до болест, а други дразнят с неприятна, но безвредна миризма. За да ги избегнем, трябва да обърнем внимание на качеството на въздуха в помещението.

В климатизирано помещение това може да бъде постигнато като подберем правилните функции на един климатик. Различните марки и модели предлагат различни системи за пречистване на въздуха. Най-модерната технология за разграждане на алергени, бактерии и миризми е Flash Streamer на Daikin.

При нея електрони с висока скорост се сблъскват с молекулите на замърсителите и ги активират. Активираните молекули са вече нестабилни и предизвикват химически реакции с веществата, които влизат в контакт с тях. След 24 часа мухълът намалява с 99.9%, а полена - с 99.6% само за 2 часа.

Технологията за пречистване на въздуха Flash Streamer е налична при новата серия инверторни климатици Daikin FTXM-M. Тя впечатлява с брилянтни стойности на сезонна ефективност до A+++.

Материалите, от които е изработен панела, и частите на вътрешното тяло са проектирани за изключително тиха работа. Функционирането на уреда е почти безшумно, като нивото на звуково налягане спада до 19 dBA. Новите инверторни климатици Daikin FTXM-M използват и нов хладилен агент – Дифлуорометан или R-32. В сравнение с масово използвания фреон R-410A, R-32 намалява вредното въздействие върху околната среда с 68%, като осигурява по-висока ефективност.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

Платформата klimaticite.bg е резултат от съвместните усилия, желание и опит на екипа на компания Биттел.

Биттел е официален вносител за България на Daikin, Toshiba и Nippon.

Адрес: Пловдив, Тракия - Индустриална Зона

ул. "Нестор Абаджиев" № 13

тел: 032 270 024

GSM: 0897 806 008

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.bittel.bg

Работно време:

Понеделник - Петък: от 09:00 до 17:30 часа

Събота и Неделя: почивни дни

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм