Пеевски излиза от бизнеса

Автор:
Понеделник, 21 Март 2016 14:13
Пеевски излиза от бизнеса

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви в изрично писмо до медиите, че се оттегля от бизнеспроектите си в България.

Той се отказва и от придобиването на активите на фалиралия врачански торов завод Химко.

Публичното оттегляне идва около месец, след като премиерът Бойко Борисов показно започна да спира обществени поръчки на фирми, свързани с депутата.

Съобщението на Пеевски в понеделник дойде малко след интервюто на Борисов пред Нова тв, че ГЕРБ и ДПС не може да управляват заедно заради Пеевски.

В петък депутатът от ДПС излезе официално и от собствеността в Булгартабак.

Пеевски не е  в парламента от 1-ви март, а според някои медии се е покрил в Бахрейн.

Ето текста на писмото на Пеевски:

През януари 2016 г. дружеството „НСН Инвестмънт“ ООД, в което съм мажоритарен собственик, внесе необходимия депозит и участва като кандидат в търга за закупуване на активите на „Химко“ – Враца. Намерението ми бе, дружеството купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места в град Враца.

„Същевременно, необоснованият политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно, както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка, ме накараха да се откажа от по-нататъшно приключване на сделката за закупуването на активите на „Химко“ – Враца.

Считам за недопустимо, в държава членка на Европейския съюз, чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнесът, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им. Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постигнали целта си – аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като „свързан с Пеевски”.

Надявам се, че това мое решение ще позволи на други инвеститори, достатъчно сериозни, да придобият активите на „Химко” – Враца и да реализират инвестиционна програма за възраждането на предприятието, която да защити по най-добрия начин интересите на северозападния регион, който е един от най–бедните в страната”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм