Седмица на гората стартира от 1 април

Автор:
Четвъртък, 28 Март 2013 12:01
Седмица на гората стартира от 1 април

Със символично залесяване в първия ден на април в двора на ЦДГ Еделвайс екипът на Регионална дирекция по горите - Пловдив, представители от горския бранш, съвместно с децата от градината, ще открият традиционната Седмицата на гората.

Експерти от дирекцията ще разкажат на малките природолюбители за живота в гората и хората, които се грижат за нея.

На следващия ден в читалище Иван Вазов в Стария град ще бъде представена изложба на детски рисунки, изготвени от малчуганите от Дома за деца, лишени от родителски грижи Олга Скобелева - Пловдив.

Служители на Регионалната дирекция, представители на фирми, лесовъди на частна лесовъдска практика и журналисти ще вземат участие в награждаването на отличилите се участници в конкурсите за рисунка, пластика и стихотворение на тема „Нашата гора".

Откриване на символичен герб на РДГ Пловдив, попълване на площта в денрологичната част на дирекцията с фиданки от местни дървесни видове и тържествено присъждане на приза Лесовъд на 2012 г. за област Пловдив, са предвидените мероприятия на 03 април.
Горската седмица ще завърши със залесяване на фиданки в тревната площ до паметната плоча, открита през 2012 г., по случай 130 годишнината от началото на горската служба и горското дело в Пловдивския край.

Р Е Г И О Н А Л Н А П Р О Г Р А М А

І. 01.04.2013 г. – Откриване на „Седмица на гората – 2013 г."

Откриване „Седмицата на гората – 2013 г." с колектива на регионалната дирекция в ЦДГ „Еделвайс". Символично залесяване с децата, служители на РДГ Пловдив и представители на бранша в двора на детската градина. Беседа на тема: „Гората в природата и хората свързани с нея".

ІІ. 02.04.2013 г. – Конкурси за детска рисунка пластика и стихотворение.

1. Изложба на детски рисунки, изготвени от малчуганите от Дом за деца лишени от родителски грижи „Олга Скобелева" - гр. Пловдив, в двора на читалище „Иван Вазов" в Стария град, с участието на служители на РДГ Пловдив, представители на фирми, лесовъди на частна лесовъдска практика и журналисти. Обявяване на резултатите от конкурсите за рисунка, пластика и стихотворение на тема „Нашата гора", изготвени от децата от дома и награждаване на отличилите се участници.

ІІІ. 03.04.2013 г. – Откриване на герб на РДГ-Пловдив и оформяне на озеленяването в дендрариума в двора на регионалната дирекция.

1. Откриване на символичен герб на РДГ Пловдив, поставен в двора на регионалната дирекция с колектива на дирекцията, служители на ГСС и ЛЗС Пловдив, представители на „Булпрофор", ветерани- лесовъди и медии.
2. Попълване на площта в денрологичната част от двора на РДГ Пловдив с фиданки от местни дървесни видове, с участие на експерти от регионалната дирекция, ветерани-лесовъди, както и служители на ГСС и ЛЗС Пловдив .
3. Обявяване на резултатите от участието на класираните на първо, второ и трето место за приза „Лесовъд на 2012 г." за регион Пловдив.

ІV. 05.04.2013 г. - Залесяване на фиданки в тревната площ до паметната плоча, открита през 2012 г., във връзка със 130 годишнината от началото на горската служба и горското дело в Пловдивския край.

1. Залесяване на фиданки в тревната площ до паметната плоча, открита през 2012 г., във връзка със 130 годишнината от началото на горската служба и горското дело в Пловдивския край. Мероприятието ще се проведе в парка на репресираните в ж.к. „Тракия", със служители на РДГ Пловдив, ГСС и ЛЗС Пловдив, представители на фирми, лесовъди на частна лесовъдска практика, ветерани-лесовъди, журналисти и други участници в „Седмицата на гората – 2013 г." .

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм