Не останали билбордове за БСП

Автор:
Четвъртък, 04 Август 2011 18:25
Малките нови партийки изместват мастодонтите от кръстовищата по кьошетата

plovdiv-online

Image
Кривицки рекламира Титюков
Тежък втори рунд за билборд рекламата в Пловдив предстои, след като стана ясно, че паната вече са разпределени и БСП се оказва аут за сметка на новосъздадени партии.

Сред тях са Съюз за Пловдив на Дани Каназирева и Кауза България на Георги Титюков.

Вторият разчита на партньорите си от Новото време в лицето на Румен Кривицки, член на УС на Асоциацията за външна реклама, която обединява 11 местни фирми.

Каназирева пък отрано е капарирала пана на възлови места из града.

НИЕ също са се запасили чрез близка до партията си фирма за външна реклама.

Това стана ясно в кулоарите на мини-обсъждането на проблемите на бранша.

Предстои ново офериране и завишаване на тарифите за месеца на изборите, разбра още plovdiv-online.

От Асоциацията се обединили около искането за 20% намаляване на таксите за съоръженията за външна реклама, което до известна степен ще стабилизира бранша и ще намали дефицита.

Депозирали сме предложение до общината и Общинския съвет, надяваме се, че ще стигнем до общо, добро за всички ни решение, каза Кривицки по време на обсъждане на тегобите на бранша в ОбС.

На обсъждането дойдоха общинските съветници Слави Георгиев /ВМРО-НИЕ/, Александър Държиков /ГЕРБ/, Тони Симидчиева /СДС/, Любозар Фратев /Движение Експерти за региона/, Даниела Кинова /Атака/ и Марияна Алексиева /Коалиция за Пловдив/.

Димитър Бонев, изпълнителен директор на Хермес медиа, напомни, че проблемът е започнал преди две години и половина, още в началото на финансовата и икономическа криза, когато цените за наем са били вдигнати рязко с 50 %.

Сега 60% от пловдивските фирми са фалирали, а 70 на сто от бизнеса в Пловдив не може да си позволи външна реклама, независимо, че ние продаваме на себестойност - т.е. продаваме на цената на наема, който плащаме на общината, посочи още Димитър Бонев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм