20 BG предприятия отличени в конкурса Русская звезда

Автор:
Четвъртък, 04 Август 2011 17:50

plovdiv-online

ImageКонкурсът Русская Звезда 2011 (www.rus-star.info) - обществена инициатива на рускоезичните собственици на имоти в България, приключи с тържествена церемония в хотел Приморец в Бургас.

Награди и сертификати получиха 20 български предприятия от цялата страна.

Резултатът – една наистина красива гала вечер в хотел Приморец, по време на която се проведе церемонията с награждаване на победителите в 17 категории.

Областният управител на Бургас, г-н Гребенаров, поздрави журито и организаторите с "поставяне на началото на една дълга история на конкурса".

Максим Альошин, вице-консул в Генералното консулство на Руската Федерация у нас, прогнозира повече участници догодина и прикани публиката да аплодира събитието с "На добър час!"

Почетният консул на РФ в Бургас, г-н Фотев, заяви: "Подобни събития създават допълнителни възможности за развитие на взаимноизгодното сътрудничество между българския и руския бизнес."

Най-аплодирано бе словото на г-н Рагин, председател на БХРА:

Позволете ми от името на българския туристически бизнес да се обърнем към нашите руски гости със словата – Здравствуйте, братушки! – топли думи, изказани от нашите деди преди стотици години, смисълът на които знаем всички.

Туристическият бизнес гледа с широко отворени очи към руския пазар.

Руският турист е обявен за турист номер 1, със своята душа, сърце, а също и с платежноспособността си, каза Рагин.

На церемонията по награждаването присъстваха и членовете на журито, в чийто състав бяха включени руски и български бизнесмени, и дейци на науката и културата, с председател – народната артистка на Русия, Лидия Федосеева-Шукшина.

Между официалните гости на вечерта бе и Лариса Голубкина, известна актриса на руското кино и театър.

Конкурсът се проведе за първи път тази година.

Основна цел на организаторите – Асоциацията на рускоезичните собственици на недвижими имоти в България "Альоша" и издаваното на руски информационно-развлекателно списание "The Sea", е да се обедини и изтъкне опита на най-добрите български предприятия за стоки и услуги, ориентирани към пазара на руско-говорящите клиенти у нас.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм