Пловдив в европейското сдружение на текстилците

Автор:
Четвъртък, 02 Юли 2009 14:28

ImageОбщина Пловдив е поканена да стана член на Асоциацията на европейските текстилни сдружения, съобщи заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов след среща с представители на организацията.  Тя е основана през 1991 г. в Португалия от 6 общини, а днес има над 70 члена от 8 държави и лобира за защита на интересите на браншовете текстил, облекло, кожени изделия, обувки, модни аксесоари.

Включването в тази  мрежа  дава  реална възможност общината да подкрепи  бизнеса и то в сектори, които в момента са тежко засегнати от кризата,  заяви заместник-кметът Ганчо Колаксъзов. Участието в асоциацията е шанс и за реализиране на съвместни проекти с други общини или между фирми от отрасъла, добави той. Асоциацията включва общини и териториални бизнессдружения.

Тя  участва в подготовка и управление на проекти, търси съфинансиране от ЕС, дава конкретни решения за преструктуриране, съдейства за разпространяване и внедряване на иновации. Нейни експерти помагат на фирмите да повишат своята конкурентоспособност, да разнообразят производството си и да подобряват екипите си. Наред с това осъществява инициативи за благоустрояване и възстановяване на културно-историческото наследство на градовете, както и за тяхното развитие.

Потенциалът на тази мрежа може да бъде особено полезен за Пловдив, който има дългогодишни традиции в леката индустрия, за да се модернизира този сектор от местната икономика, обясни заместник-кметът Ганчо Колаксъзов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм