Унгарски компании търсят български партньори на ЕСЕН 2009

Автор:
Неделя, 28 Юни 2009 15:15

ImageУнгарски фирми ще търсят български партньори в областта на инвестициите, енергетиката, средните и малки предприятия, разработване на европейски проекти по време на Международния технически панаир, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври 2009 г. в Пловдив. Тази година Унгария е страна партньор на изложението за инвестиционни стоки и технологии, което е водещо в Югоизточна Европа.

Въпреки кризата, интересът на унгарските фирми към бизнес в чужбина не е намалял и те се ориентират предимно към държави от региона. Страната е на 9-о място по инвестиции в България с обем по 900-950 млн. евро през последните две години. Унгарски фирми имат участие в областта на финансите, мобилните технологии и опаковъчните материали. Сред по-големите компании са MKB Bank, Видеотон и GPV. Очаква се засилено присъствие в сферата на инфраструктура, логистика, опазване на околната среда, търговия с дрехи, обувки, храни, сочат прогнози на унгарското посолство в София. Над 900 милиона евро е стокооборотът между двете държави през 2008 година.

Техният общ опит в прехода и подготовката за членство в ЕС, както и географската близост, са предпоставки за активизиране на бизнеса. Унгарските фирми могат да бъдат полезни на българските при стартиране на общи проекти за финансиране от ЕС, тъй като Унгария е на 3-о място сред всички страни членки по усвояване на еврофондовете през периода 2004-2006 г. като е успяла да вземе 87% от финансовата рамка. Поради тази причина се очаква засилено присъствие на унгарски компании на предстоящия Международен технически панаир в Пловдив.

За участниците в него са предвидени ценови отстъпки и специални рекламни пакети, които ще им помогнат да се представят добре, въпреки кризата и налаганите от нея ограничения на разходите.

От 10% до 35% е намалението за наемане на изложбени площи в замисимост от техния размер. Целта е да се подкрепят фирмите от браншовете, представени на Есенния панаир, тъй като някои от тях са сред най-засегнатите от кризата. Предвидени са и бонуси за участие в прояви на Международен панаир Пловдив като жест към постоянни клиенти. 5% намаление носи предварителното плащане до 30 юни, а от 1 до 31 юли – 3%.

За да могат изложителите да използват пълноценно възможностите за презентиране чрез медиите на Международен панаир Пловдив, са разработени специални рекламни предложения. Пълният пакет предвижда комбинация от карета и клипове в панаирния каталог, вестник „Новият глас”, телевизия „Евроком България”, ЛЕД-екраните в панаирния комплекс и винил на рекламните площи в него. На фирмите се предоставя отстъпка в размер 30% от цялата стойност на услугите. Частичните рекламни пакети дават гъвкави схеми за комбиниране на отделните медии и носят отстъпки от 10% до 15%.

Предвидени са улеснения и при настаняването в хотела на панаира – „Санкт Петербург”. За първи път се предлага ежедневен безплатен трансфер от него до изложбения център.

Подробна информация за отстъпките и бонусите може да се намери в Интернет страницата на Международен панаир Пловдив www.fair.bg.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм