Илия Баташки посети фабриката на SARS Груп

Автор:
Петък, 19 Юни 2009 20:00

Мажоритарният кандидат на Коалиция за България се ангажира с ограмотяване на малцинствени групи

ImageМажоритарният кандидат за народен представител доц. д-р Илия Баташки се срещна вчера с ръководството и работниците на фабриката за перилни и миещи препарати SARS Груп. Срещата бе инициирана от генералния директор Ахмед Куртулду и неговите служители. Предприятия като вашето са гръбнакът на българското производство, каза доц. Баташки пред присъстващите. В пловдивската фабрика работят около 240 служители, като 80% от тях са от представители на малцинствени групи, обясниха от фирмата. Целта на SARS Груп не е единствено да осигури работни места. Социалната ни програма предвижда и възможност за обучение на нашите служители, каза Куртулду. Той обясни, че има желание да организира тримесечни курсове за ограмотяване на работниците от малцинствените групи. А след завършване на обучението си те да се сдобият със сертификати.

Доц. Баташки се ангажира заедно с настоящия зам.-министър на образованието Кирчо Атанасов да представят пред МОН становище за организирането на ограмотителни курсове не само в Пловдив, но и в цяла България. Мажоритарният кандидат определи позицията на г-н Куртулду като изключително достойна и похвална, защото с нейното представяне пред образователното ведомство може да се даде началото на една полезна инициатива в национален мащаб.

Затруднено остава придвижването на голяма част от служителите ни от кв. Столипиново до кв. Кършияка, където се намира фабриката, сподели Куртулду пред доц. Баташки. Мажоритарният кандидат на Коалиция за България заяви, че в качеството си на общински съветник в местния парламент, ще се обърне към Транспортната комисия с молба за оптимизиране на градския транспорт и за откриване на активно действащи автобусни линии, съобразени с работното време във фабриката и околните предприятия, които са в северната индустриална зона на Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм