Емил Стоянов продаде тв "Европа" наполовина

Автор:
Петък, 19 Юни 2009 11:53

Христо Грозев, създател на Радио 1 и BG радио, става биг бос 

Image
Стоянов с районни кметове от ГЕРБ
Емил Стоянов, който вече е евродепутат от ГЕРБ, продаде 50 на сто от телевизия "Европа" на австрийска компания, която се представлява от Карл фон Хабсбург-Лотринген, който ще бъде и новият председател на Съвета на директорите. Така ГЕРБ остава без телевизия, на която да разчита изцяло, защото редакционната политика на тв "Европа" ще се решава от въпросния фон Хабсбург, родственик на династията на Хабсбургите. Договорът е подписан и 50% от акциите вече са собственост на Стевиа Комюникейшънс. Телевизията ще има двама изпълнителни директори - Любомир Попов и Мартин Минчев, които ще представляват интересите на двете страни. Австрийската медийна компания е част от европейската медийна група Altelys.

Основен партньор на Карл фон Хабсбург-Лотринген в Atlelys е Христо Грозев, който пък освен че е пловдивчанин, реализира веригите радиостанции под марките Радио 1 и BG радио.

"Европа" ще остане новинарска телевизия, като ще има бюро и в Брюксел. До 2-3 месеца телевизията ще пусне и втори, развлекателен канал, съобщи пък Христо Грозев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм