Бизнесът в Пловдив приема икономическата политика на ГЕРБ

Автор:
Сряда, 17 Юни 2009 19:23

ImageМажоритарният кандидат за народен представител на ГЕРБ за Пловдив-град Менда Стоянова разговаря с представители на Бизнес експертния съвет в града. По време на срещата тя представи основните акценти в Управленската програма на ГЕРБ, по-конкретно в частта икономика и бизнес. „За мен тази среща беше много важна, защото БЕС е представител на гражданското общество в България, а идеята на ГЕРБ е гражданите и гражданските организации да се включат пълноценно в развитието на страната”, сподели Менда Стоянова.  Бизнес експертите приветстваха идеята на мажоритарния кандидат на ГЕРБ да се създаде законова основа за включването на гражданските организации при вземането и контрола на управленските решения. Така ще се постигне прозрачност и ще се намалят възможностите за корупция – категорични бяха всички участници в срещата.

„Говорихме за икономическата политика, развита в програмата на ГЕРБ. Представителите на пловдивския бизнес приемат тази икономическа политика, защото е подходяща за тях. Допадна им основната идея на ГЕРБ за свободна икономика и по-малко държавна намеса в стопанския живот” – каза още Менда Стоянова. По време на разговорите е поставен въпроса за подобряване на бизнес средата чрез законови и подзаконови текстове, които да регламентират взаимоотношенията между държавните организации и бизнеса и физическите лица.         

„Надявам се, че с тази среща поставихме началото на едно бъдещо сътрудничество, което да включва идеите на бизнеса при промяна на законите, за да може да се използва експертния капацитета на пловдивските бизнесмени при разработване на конкретни текстове, които да бъдат предложени в Народното събрание за гласуване”, заяви в заключение мажоритарният кандидат за народен представител на ГЕРБ за Пловдив-град Менда Стоянова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм