Хилари Клинтън праща посланик Морнингстар на Енергийния форум

Автор:
Вторник, 21 Април 2009 23:24

ImageОфициалната американска делегация за Енергийната среща на върха на 24 и 25 април ще бъде водена от посланик Ричард Л. Морнингстар, съобщават от US амбасадата в София. Той е назначен лично от Държавния секретар Хилари Клинтън за специален пратеник по енергийните въпроси в Евроазиатския регион.

Както plovdiv-online първи съобщи, срещата няма да се проведе в Пловдив, както беше предварително анонсирано от кмета Славчо Атанасов, а в София. Самата Хилари Клинтън никога не е имала намерение да взема участие във форума, както също обяви пловдивският кмет навремето.

Посланик Морнингстар ще се занимава с ключови въпроси, засягащи Европа, Русия, Украйна, Турция, Централна Азия и Кавказ, като предоставя на Държавния секретар стратегически съвети по проблеми на политиката, отнасящи се до развитието, транзита и дистрибуцията на енергийните източници в Евразия, уточняват още от посолството.

Както стана ясно, руският премиер Владимир Путин също няма да участва лично в Евергийната среща на върха, въпреки, че Славчо Атанасов обяви и неговото име сред световните лидери, идещи в Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм