Инвестиционен форум за общините в панаира

Автор:
Четвъртък, 16 Април 2009 17:10

ImageФорум за местно и регионално развитие ще се проведе за първи път в рамките на Изложбата на общините, която е част от Международния панаир на потребителски стоки и технологии. Опитът на италианските общини за изпълнение на проекти, финансирани от фондовете на ЕС, е сред основните теми. Ще бъдат разисквани перспективите на селските райони, както и възможностите, които дава Оперативна програма „Регионално развитие” до 2013 година.

Целта на форума е да покаже на бизнеса и на местните власти как да активизират своята съвместна дейност  с помощта на  европрограмите, за да намалят въздействието на кризата и да осигурят стабилно развитие на регионите.  Организатор е Международен панаир Пловдив, който осъществява програма за междурегионално сътрудничество, улесняваща контактите между държавата, фирмите и общините от България и ЕС. Тя стартира с  Конгреса на инвеститорите в туризма, чието  първо издание се състоя под патронажа на президента Георги Първанов на ПРОЛЕТ 2007.

Форумът ще се проведе на 13 май 2009 г. със съдействието на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Италианската търговска камара в България, Eвропейски център за качество и Асоциацията на българските села. Той е основната делова проява  в 5-ото издание на Изложбата на общините, където български и чуждестранни общини представят   своите възможности за бизнес, туризъм и инвестиции.

Международният панаир на потребителски стоки и технологии ще продължи от 12 до 17 май в панарния комплекс в Пловдив. В него са включени изложбите: “Boats & Sports Expo- за яхти, лодки, екипировка за спорт и свободно време, „Козметика”, „Мебелтех”, „Стройтех Пролет”, „Фудтех”- за хранителни продукти, машини и технологии, „Хорека Пловдив” - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, „Ювелир Експо”, Зона за бизнес консултации „Бизнес Консултинг”  и Салон на изкуствата „Импресия”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм