Данъчни спецове от Европа на форум в Пловдив

Автор:
Вторник, 07 Април 2009 15:29

ImageРаботна среща на Вътрешно-европейската организация на данъчните администрации  (IOTA) започна в Пловдив. Три дни ескперти  от страните-членки на междуправителствената организация, на която НАП е съосновател, ще обменят опит върху  аспекти, свързани с облагането на физически лица. Целта е приходните администрации да обменят информация, свързана с нормативната база, идентифицирането на реалните доходи на физическите лица, както и рискът от укриването им в условията на нарастващата глобализация.  

Основните  въпроси, които се обсъждат, са  облагане доходите на чуждестранни физически лица, както  и опитите за избягване плащането на данъци чрез  схеми за укриване на активи или доходи.

Специално ще се акцентира върху управителите, представляващите фирмите, акционерите, изпълнителните директори и активите, които притежават. Участниците ще обсъдят начините на координация между държавите, членки на IOTA, при ревизии  на доходите на физически лица и проверка на декларираните от тях данни.

Целта е  делегатите да  обсъдят конкретни случаи, да предложат съвети и помощ за практически подход и решения.

Решението за създаване на Вътрешно-европейската организация на данъчните администрации (IОTA) е взето на Конференция на данъчните администрации от Централна и Източна Европа и Балтийските страни, проведена през октомври 1996 г. във Варшава. България е сред седемте страни – основателки на организацията. Първоначално в нея влизат България, Литва,  Латвия, Полша, Словакия, Чехия и Унгария. Седалището на IOTA е в Будапеща. В организацията понастоящем членуват 43 данъчни администрации.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм