Изтича срокът за декларациите по ДДС

Автор:
Петък, 13 Март 2009 10:26

ImageВ събота, 14 март,  изтича срокът, в който регистрираните по ДДС фирми трябва да подадат ежемесечните справки-декларации за месец февруари. Денят е работен, тъй като в събота се отработва почивният 2 март. Това означава, че правилото за изтичане на сроковете в неприсъствен ден не се отнася за 14 март, който е официален работен ден. Напомняме на нашите клиенти, че ако пропуснат срока за подаване на декларация по ДДС, подлежат на санкциониране. Предвидените в Закона за данък добавена стойност наказания са глоба или имуществена санкция в размер от 500 до 10 000 лв.

На 14 март изтича и срокът за подаване на VІЕS-декларациите от регистриране по ДДС фирми, които са извършили вътреобщностни доставки или доставки като посредник в тристранна операция за данъчния период – месец февруари.

Най-лесният начин за подаване на декларациите по ДДС е с електронен подпис. 73% от регистрираните по ДДС фирми, обслужвани от ТД на НАП – Пловдив, подават декларациите си по електронен път. Клиенти, които нямат електронен подпис, могат да упълномощят човек, който притежава такъв, да подаде декларацията от тяхно име.

Най-лесният начин за плащането на всички данъци и осигурителни вноски е по интернет. Изискванията са наличие на дебитна карта, регистрация в системата еРау и в интернет-страницата на НАП. На сайта се намират кодовете за видовете плащания, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм