Без "щъркели" в транспорта на Пловдив

Автор:
Понеделник, 12 Октомври 2020 14:05
Без "щъркели" в транспорта на Пловдив

„Финализираме процедурата за 8-те линии на градския транспорт, предстои в идните дни да поканим спечелилия обществената поръчка - ДЗЗД „Градски транспорт Пловдив - 2020“, за да подпишем окончателния договор за срок от 8 години“, съобщи ресорният заместник-кмет Тодор Чонов.

Той припомни, че с това всички автобуси в градския транспорт на Пловдив ще бъдат с най-висок екологичен клас – EURO 6.

Междувременно областният управител Дани Каназирева е разрешила удължаване на мярката на Община Пловдив за извършване на транспортната услуга за 8-те линии с временни договори за още 6 месеца, тъй като срокът на предишните споразумения от месец април изтича, а все още процедурата по обществената поръчка не е напълно приключила.

С подписването на договора за третия пакет от 8 линии (4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93) Община Пловдив ще има дългосрочни договори с избрания консорциум от превозвачи, където са заложени максимални изисквания за превозните средства.

Автобусите ще бъдат с места не по-малко от 70 на брой, т.е. малките автобуси, т. нар. „щъркели“ ще излязат от обществения транспорт на Пловдив.

„Това е поредната крачка към стабилизиране на общинските превози и предоставяне на по-добра услуга за гражданите и гостите на града“, заяви Тодор Чонов.

Община Пловдив продължава да разглежда последните новости и добри практики в други градове, включително и европейски по отношение на реалното внедряване електронно-билетната система.

„Ще продължим да използваме всичко въведено до момента, като надградим системата с модерни начини за плащане, безкондукторно таксуване и предоставяне на услуга, която да бъде удобна за гражданите“, заключи Тодор Чонов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • В.Д.

  И Чолаков какво ще прави с неговите щъркели?! При него други автобуси няма, всичко е щъркели при този мишок.

 • хаха

  отговори на: В.Д.

  Чолака се набута в консорциума пак на далавера, а с щъркелите ще води безплатно гарката Дани К.

 • Димитър

  Пуснете безконтактно плащане към апаратите за билети.

 • *

  Абе вие луди ли сте бе? Ами то няма хора за автобус с 20 -30 места, вие ще пускате с минимум 70! Това ще се отрази върху стойността на билета и ще натовари още повече трафика в града! Ама от празни глави какво може да се очаква?!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм